Скандалът около присъствието на руската посланичка у нас, по време

...
Скандалът около присъствието на руската посланичка у нас, по време
Коментари Харесай

Николай Радулов: Митрофанова е поканена в Парламента по протокол

„ Скандалът към наличието на съветската посланичка у нас, по време на откриването на Народното събрание, е непотребен. Причината е, че по протокол се канят всички дипломатически представителства “, припомни експертът по национална сигурност Николай Радулов. Той разяснява и споменаването на България от Русия преди дни, като страна през която е минал камиона бомба, който унищожи елементи от Кримския мост.

 
При разкриване на Народното събрание се кани целият дипломатически корпус. Глупаво е някой особено да бъде отцепен от общата маса на дипломатите. Друг е въпроса дали не трябваше дружно с тия 72-ма чиновници на дипломатическия корпус от съветска страна, да не бъде изгонена и Митрофанова. Ако ние считаме, че нейните дейности са във щета на България, което е безспорно, трябваше да изгоним и нея. А в този момент, когато е в състава на дипломатическия корпус, е просто непристойно да ѝ забраняваме на нея да влиза в Народното събрание.
„ Русия не ни уточни тъкмо, това беше една имитация, непряко ориентирана – за един камион, който е минал през България. Не беше толкоз съответно и обвинително казано, просто вметнато някъде в границите на една агитация, която се води към този момент година и нещо “, посочи Радулов по отношение на намесването на името на България в подготовката за взривяването на Кримския мост.

„ Всички западни разузнавания споделиха, че това е част от лъжите, които Москва изсипва “, добави той.

„ Ние бяхме първите, на които ни стопираха газа, тъй като до тогава бяхме „ доста правилни кучета “ на Москва. Ние направихме един газопровод, който със лични средства улесни опцията на Русия да стартира войната с Украйна. Те разчитаха, че ние ще продължим да сме им правилен спътник и внезапно се оказа, че това не е по този начин. И да, това ги ядоса “, напомни специалистът.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР