Скандалът, който избухна след разкритието на Тошко Йорданов, че Татяна

...
Скандалът, който избухна след разкритието на Тошко Йорданов, че Татяна
Коментари Харесай

ГЕРБ със закана за скандала Дончева! Напрежението расте /ОБЗОР/

Скандалът, който избухна след разкритието на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева се е опитвала да отдели депутати от Има Такъв Народ против 500 000 лева, продължава да пораства и през днешния ден. Нападките на Дончева са непристойни, разгласи ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански. А водачът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за цялостно следствие. Попита за какво още Бойко Рашков не е пратил ГДБОП и ДАНС и се зарече да не остави случая.

На обяд Каримански отхвърли да се е срещал с Татяна Дончева. Не знам дали е ходила в офиса на Има Такъв Народ, аз съм в Народното събрание, отговори той на журналистически въпроси.

Но изрично съобщи, че не може да остане безразличен по отношение на нападките на Дончева към ръководителя на Народното събрание Ива Митева.

" Смятам, че са непристойни и че не стана ясно кой е храстът, тъй като е допустимо и да е тя. Толкова години е в политиката и в случай че беше брулена като дърво от вятър, то трябваше да знаем това дърво какво е родило и основало в страната. Ние видяхме в годините единствено плевели и шубраци ", сподели той. Татяна Дончева отхвърли да разяснява думите му.

" В страната има единствено безпорядък, кавги и корупция. Президентът Румен Радев нарушава Конституцията всекидневно ", разяснява по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на посещаване в Бургаски район.

" В изискванията на тирания, в каквато е България, всичко в името и богатството на индивида. Всичко е в услуга на Радев. Де факто сме в президентска република, а неговите марионетки си раздават парите от олигарсите, които основния прокурор вкара в пандиза ", съобщи Борисов.

" И аз се чудя по какъв начин този пазител на правото министър Рашков, намразих си името около него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС, Радев. И министър председателят не се намесва. Той /б.р. Тошко Йорданов/ споделя, че е на листче пред камери за народен представител, кой е тоя народен представител, къде е това листче, къде се случи това? Защо господин Йорданов, който приказва за ГЕРБ, че е мафиотска конструкция, като същински мафиот мълчи дни наред и чак през вчерашния ден споделя за този грамаден рушвет от половин милион за народен представител? ", попита водачът на ГЕРБ. И изиска цялостно следствие на случая.

" Зам.-председателят на Народно събрание написа на листче за народен представител по половин милион ", сподели Борисов и посочи, че на другите партии им трябвали 30 депутати, с цел да си образуват държавно управление. По негови сметки това са 15 милиона лева " Откъде този запас? ", попита Борисов.

Бойко Рашков към момента не е направил коментар на думите на Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР