Скандалът Джемкорп, който избухна днес след разкрития на ГЕРБ, че

...
Скандалът Джемкорп, който избухна днес след разкрития на ГЕРБ, че
Коментари Харесай

Скандалът трещи! Министър хвана Промяната в лъжа за Джемкорп

Скандалът Джемкорп, който избухна през днешния ден след разкрития на ГЕРБ, че меморандумът не е преустановен и цялата ни енергетика на процедура е даде на концесия за 1 милиард, се разрасна. Няколко часа, откакто Политическа партия ни лук яли, ни лук мирисали излязоха с позиция, че в разкритията на ГЕРБ няма нищо правилно, тъй като меморандумът е преустановен, служебният министър на енергетиката Росен Христов закова Кирил и Асен.

Христов удостовери информацията, че кабинетът на Кирил Петков не е прекратил меморандума с Джемкорп ”, както настояват от „ Продължаваме промяната “.
-->
Както „ Стандарт ” към този момент заяви, на ексклузивен брифинг ГЕРБ извадиха документи, съгласно които договорът за 1 милиарда $ е все по този начин в действие и оповестиха, че ще сезират за това ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Европейска комисия.

„ В меморандума с „ Джемкорп има доста незнайни и доста нарушавания “, сподели Христов. Той удостовери, че в него има и уговорка за арбитраж. Освен това липсвало решение на Министерския съвет и даже правната дирекция на ведомството схванала от медиите за подписването. Според министъра на енергетиката не са били спазени никакви процедури по координиране, които са планувани за такива меморандуми.

В същия миг от „ Продължаваме Промяната “ обявиха, че меморандумът с „ Джемкорп “ е преустановен от дълго време и тематиката е затворена.

„ Нашите разбори демонстрират, че договорът е подписан без каквото и да е координиране. Процедурата не е спазена. Договорът не е преустановен, той е в действие. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за съглашение, на което няма отговор. Което значи, че договорът е в действие “, безапелационен е Христов.

Според думите му, договорът е напълно отвън архивите и системата на Министерство на енергетиката.

„ Оригиналът се оказа в шкафче на чиновник на министерството след инспекция. Има безмълвно прикриване на цялото нещо с вярата може би в миналото да се върнат във властта и да го продължат “, разяснява той.



Служебният енергиен министър беше на посещаване на Водноелектрическа централа " Цанков камък ", където през седмицата  завърши сполучливо ремонтът й. Той поздрави чиновниците, които са отстранили  комплицирана повреда и призова  " Да, България " да се извинят на чиновниците за всичките им мнения, че оборудването не се поддържало добре. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР