Скандал в Съвета за сигурност на ООН, където посланикът на

...
Скандал в Съвета за сигурност на ООН, където посланикът на
Коментари Харесай

Шарл Мишел скочи на Русия, остри обвинения

Скандал в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където посланикът на Русия напусна демонстративно съвещанието. Това стана, откакто ръководителят на Европейския съвет упрекна Москва за световната рецесия. 

Пред Съвета за сигурност на ООН Шарл Мишел сподели, че е видял милионите тонове пшеница на пристанището в Одеса, които стоят там поради съветската морска обсада.

“Да бъдем почтени - Кремъл употребява питателните доставки като невидима ракета против разрастващите се страни. Драматичните последици от войната на Русия се популяризират по целия свят. А това покачва цените на питателните артикули, води до обедняване на хората и дестабилизира цели райони ”, съобщи ръководителят на Европейския съвет.

След като Мишел упрекна съветските бойци във военни закононарушения, в това число полови похищения, поледва незабавната реакция на съветския представител. 

“Още веднъж желая изрично да отхвърля всевъзможни обвинявания в полово принуждение против съветските военни! Заклеймявам тази неистина! ”, съобщи Василий Небензя, непрекъснат представител на русия в Организация на обединените нации.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се пробва да контракти договорка за обновяване на износа на храни от Украйна. В страната са блокирани повече от 20 милиона тона пшеница, която би трябвало да бъде превозена с кораби. 

“Разминирането на пристанището в Мариупол е приключено. То действа обикновено и одобри първите товарни кораби. В Бердянск пристанището също работи. Доставките на зърно могат да бъдат обновени от тези пристанища ”, сподели съветският боен министър Сергей Шойгу. 

Ожесточени сражения не престават да се водят в източните украински градове Северодонецк и Лисичанск. Президентът Володимир Зеленски разгласи, че задачата на Киев е да си върне контрола върху цялата територия, окупирана от Москва.

“Ситуацията на изток е сложна, изключително в Северодонецк. Те ни превъзхождат по брой, те са по-силни. Но все пак мисля, че имаме всички шансове да се спечелим по тази ос ”, съобщи украинският президент. 

Телата на 160  украински бойци, убити при сраженията в Мариупол и в завода Азовстал, бяха предадени на Киев. Двете страни водят диалози за ориста на 2500-те бранители на стоманодобивния комплекс. Украйна желае всички те да бъдат върнати, само че съветски депутати упорстват членовете на батальона Азов да бъдат изправени пред съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР