Скандал в парламента при гласуване на Закона за данъците върху

...
Скандал в парламента при гласуване на Закона за данъците върху
Коментари Харесай

Депутатите приеха промени в Закона за данъците на физическите лица.

Скандал в Народното събрание при гласоподаване на Закона за налозите върху приходите на физическите лица - второ гласоподаване, откакто не бе позволено за разискване и гласоподаване предложение на Българска социалистическа партия да не се таксуват приходите на младежите до 26 години.

Вижте и още във включването на Николай Минков.

Данъчни облекчения могат да употребяват деца и деца с увреждания, на които са умряли през данъчната година родител и при изискване, че надлежно другият приемен родител, непосредствен или родственик няма да употребява данъчното облекчение за съответната данъчна година.

В тези случаи се планува използването да бъде посредством подаване на годишна данъчна декларация за умрялото лице от страна на наследниците по закон или по наследство, както и заветниците или законните им представители. Това реши Народното събрание приемайки на второ четене промени в Закона за налозите на физическите лица.

Предлага се основаването на прецизираща преходна уредба, обвързвана със основания ред за предплатено прилагане на данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания за 2022 година Доколкото данъчните облекчения се употребяват до размера на сумата от годишните данъчни основи, то настоящите разпореждания, касаещи определянето на годишния размер на налога от страна на работодателя и удържането или възобновяване на съответните суми, както и определянето на налога върху годишната данъчна основа за приходи от трудови правни отношения в избрани случаи, в които се подава годишна данъчна декларация, не могат да бъдат приложени по досегашния ред за всички случаи.

С смяната се основава уредба, гарантираща правилното пресмятане във всички случаи на съответните суми, които следва да се възстановят или удържат от лицата при установяване от страна на работодателя на годишния налог.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР