Скандал гръмна в парламента, след като ГЕРБ вкара в пленарна

...
Скандал гръмна в парламента, след като ГЕРБ вкара в пленарна
Коментари Харесай

Скандал в парламента! ГЕРБ сменя 3 март

Скандал гръмна в Народното събрание, откакто ГЕРБ вкара в пленарна зала точка за промяна на националния празник 3 март.

Депутатите обсъждаха няколко законопроекта за промени в Кодекса на труда. Един от тях е на ГЕРБ-СДС – националният празник да не бъде към този момент 3 март, а 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Причината да се желае промяната е, че на 3 март би трябвало да благодарим и на руснаците за освобождението от османско робство, което провокира разделяне. От ГЕРБ-СДС считат, че това следва да остане празник, само че той да не е народен.

„ Ще бъда доста къс. Всичко е отлично, само че тук желая единствено да ви осведомявам, че 24 май е формален празник на Русия “, отвърна Петър Кънев от Българска социалистическа партия.

Това е празник и в Северна Македония. Хубавото е - 24 май сплотява, а не разединява като 3 март, съобщи Петър Николов от ГЕРБ.

До 3 март ли опряхте, нямате ли друга опорна точка, атакува Филип Попов от Българска социалистическа партия сътрудниците си от ГЕРБ-СДС. Той прикани да няма опълчване на празниците.

Христо Иванов от " Демократична България " упрекна ГЕРБ-СДС, че злоупотребяват с казуса посредством метода, по който са внесли предлагането в този миг. Според него по проблема с националния празник следва да се подходи систематично - даже посредством основаване на парламентарна комисия, а не по този обикновен метод. Иванов въпреки всичко щял алегорично да гласоподава " за " промяната на празника, а групата на Демократична България - по съвест.

Не пипайте 3 март, празникът сплотява българите, съобщи и Костадин Костадинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР