Ситуацията във френското здравеопазване е много сериозна, идващото горещо лято

...
Ситуацията във френското здравеопазване е много сериозна, идващото горещо лято
Коментари Харесай

На прага на лятото: Френските болници отново са в криза, медици протестират

Ситуацията във френското опазване на здравето е доста сериозна, идващото горещо лято и възможна нова Коронавирус вълна могат да тласнат лечебните заведения към невъобразим безпорядък. За това сигнализираха медици от незабавната помощ и държавните лечебни заведения, които за следващ път излязоха на митинг в доста градове на Франция, предават Агенция Франс Прес и Асошиейтед прес.

Девет синдиката и професионални организации стачкуваха с претенции за повече назначения и по-високи трудови хонорари, а пространството пред здравното министерство в Париж се извърши с недоволни медици, които предизвестиха, че дефицитът на личен състав към този момент е сериозен. Френските медии напомнят, че президентът Еманюел Макрон даде обещание преосмисляне и промени в системата на държавните лечебни заведения и разпореди незабавен обзор на положението им до 1 юли.

Групата на работещите в системата за бедствия и повреди Samu-Urgences de France е провела изследване през май, от което излиза наяве, че минимум 120 отделения за помощ при злополуки и незабавни случаи в цялата страна към този момент са понижили размера на работата си или се приготвят да го понижат заради липса на личен състав след двете години на огромна натовареност заради COVID-пандемията.

Сред ограниченията, които групата е предложила на новоназначения министър на опазването на здравето Брижит Бургиньон, са по-добро възнаграждение за работа през нощта и през уикендите и въвеждане на система за пресяване на позвъняванията до службите за незабавна помощ, с цел да се разпознават най-тежките случаи.

„ Нито едно поделение не е пощадено, нашите държавни лечебни заведения умират постепенно заради липса на запаси “, съобщи Пиер Вах, началник на синдиката CGT в Страсбург, представен от Агенция Франс Прес.

„ Трябва да преминем към режим на ръководство на рецесии, в случай че желаеме да се оправим през летните месеци “, призна депутатът Тома Мение, който също е доктор от незабавната помощ и доближен на президента Макрон.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР