Ситуацията в сринатия от земетресенията град Нурдагъ, окръг Газиантеп, остава

...
Ситуацията в сринатия от земетресенията град Нурдагъ, окръг Газиантеп, остава
Коментари Харесай

Ситуацията в сринатия от земетресенията град Нурдагъ остава критична

Ситуацията в сринатия от земетресенията град Нурдагъ, окръг Газиантеп, остава извънредно сериозна.

Няма нито една постройка, в която може да се обитава, сподели Мустафа, публицист от турската новинарска организация Ихляс.

Всички оживели поданици прекараха поредна нощ на открито, част от тях в палатки, други в колите си, трети безусловно под небето, завити с одеяло, или без нищо, с което да се завият. Температурите през нощта падат до минус осем градуса. Хората си палят огън, а доброволчески екипи им докарват дърва.

Продължават избавителните работи на екипите, които търсят затрупани под отломките хора. Не е явен броят на починалите, непрекъснато се оповестява за нови жертви. Моргите в града са претъпкани, сподели още Мустафа. Болниците в града също са претъпкани с ранени хора.

Мустафа споделя пред , че е дошъл от Газиантеп при фамилията на брат си, което е имало къща в Нурдагъ. Къщата на фамилията е срината, те от няколко дни спят в колите си, споделят, че имат храна и вода, раздавана от доброволци. Най-големият им проблем обаче е неналичието на обикновено леговище.

Десетки хиляди фамилии в града остават на открито на минусови температури. В града се вижда, че от множеството турски окръзи идват филантропични помощи. През цялото време в града се чува писък на сирени на коли за спешна помощ, които обаче в последните два дни в множеството случаи транспортират тленни остатъци на починали хора. Има и доста катафалки, тежка техника работи на разнообразни местоположения в обитаемото място. Над срутения град непрекъснато прелитат хеликоптери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР