Ситуацията в София е овладяна - Васил Терзиев, кмет, 27

...
Ситуацията в София е овладяна - Васил Терзиев, кмет, 27
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Централни улици и/или тротоари непроходими, освен ако не си носите моторна резачка

„ Ситуацията в София е овладяна - Васил Терзиев, кмет, 27 ноември, 2023 година Прилагам видео и фотоси от “овладяната ” обстановка и завладения от паднали клони и лед град “.

Това написа в профила си във Facebook общинския консултант от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев.

„ Накратко - не сте прав, кмете. Ситуацията не е овладяна - това се вижда с невъоръжено око. Просто спря да вали сняг. Излезте от кабинета и се разходете. С подобаващи зимни обувки. За всеки случай отпущам видео и фотоси, с цел да оказа помощ като градивна съпротива “, пише още той.

„ София е затрупана от паднали клони и тук-там - цели дървета. Четвърти ден към този момент централни улици и/или тротоарите им са непроходими, в случай че не си носите моторна резачка. Това основава рискове за пътни произшествия, тъй като пешеходците слизат на платното, с цел да заобиколят клоните. София е гигантска ледена пързалка - разходете се с Борис Бонев (който ни убеждава, че са добре почистени от неговото предопределение за началник на Столичен инспекторат) и вижте сами тротоарите, подлезите, спирките на градския превоз. Подсказвам - дотук имаме най-малко 500 потърпевши жители и то единствено по данни на „ Пирогов “, към вчерашна дата “, пише Георгиев.

Той акцентира и възходящия лавинообразно проблем с боклука.

„ Градът затъва в отпадъци. Наред с почистването, компаниите, които контролирате, са длъжни и да извозват боклука. Това не се случва на доста места - ползвам фотоси. Не сме видели и чули новият заместник-кмет по екология, която директно дава отговор за почистването. Има ли я, какво е подхванала, за какво я криете? Не се заяждам, желая да ви оказа помощ. Ето препоръки (непоискани), тъй като работя като общински консултант: Не искайте от жителите да не вървят на работа и като доброволци да свършат тази на общината по почистването. Обърнете се незабавно към други институции за помощ - за почистване на стотиците потърпевши дървета могат да спомагат от държавното горско стопанство, от пожарната (не виждаме към този момент техни екипи по улиците), в в действителност краен случай (какъвто този надали е) поискайте помощ от армията. Имате редица пълномощия по закон, в това число да обявите изключителна обстановка и да можете да им нареждате какво да вършат до момента в който трае тя. Създайте организация в новия си екип да не ви изненада и втория сняг “, приканва той.

„ Да падне сняг през ноември не е изключително събитие, в противен случай. Да се направи организация за разчистване не е лесна работа, само че пък е кметска работа. Такава, за която се кандидатирахте неотдавна с уверения, че сте квалифициран да я вършите от първия ден. В случая - от първия сняг. p.s. В осъществяване на законовите си отговорности аз ще изискам публично всички документи и цялата информация за дейностите и бездействията на Вашите подчинени през миналите дни. За да е ясно кой носи отговорност пред закона и софиянци “, написа някогашният началник на общинския съвет.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР