Ситуацията в съдебната система е изключително тревожна. На фона на

...
Ситуацията в съдебната система е изключително тревожна. На фона на
Коментари Харесай

Председателят на ВКС Галина Захарова: Ситуацията в съдебната система е изключително тревожна

Ситуацията в правосъдната система е извънредно тревожна. На фона на случки, които е имало преди този момент не би следвало да се учудваме. В случая е фрапантно проявлението. Въпросът би трябвало да се позволи законно. Това съобщи Галина Захарова на първия пленум на Висшия правосъден съвет след разтърсванията в прокуратурата сред основния прокурор и неговия заместител.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 238
По думите ѝ това е прецизно по закон и това е единствената гаранция, че може да има смяна и единствения метод, с койтос ъдебната власт разполага. 

" Предложението на шестимата сътрудници от прокурорската гилдия ни слага при започване на процедура по предварително преустановяване на пълномощията на основния прокурор. Тази законова опция е извънредно сбито дефинирана в закона. Поради това Висш съдебен съвет е изработил правила, по които да се движи. В съответния случай за нас това е законът ", означи Галина Захарова.

Аз съм дълготраен арбитър и не мога да работя по различен метод, а и не желая. За мен това е освен да следваш всички законови условия. Това включва един главен принцип, който следваме като съдии - обективно и цялостно следствие по делото, с цел да може да бъде взето осведомено решение. Ще се въздържа да давам отзиви по въпроса за наказателните производства, уточни още тя. 

Тя добави, че не се разполага с задоволително информация по случая. " Тревожно е, даже тъпо, че 15 години откакто България е член на Европейския съюз би трябвало да се върнем десетки години обратно и да водим борба за самостоятелност ", добави Галина Захарова.

Според нея всички членове на Съвета би трябвало да бъдат оптимално овладяни, дистанцирани. " За да вземем решение, което ще откри истината в оптималната степен и ще се опита да предотврати настоящата криза, която може и да се задълбочи. Но и да стане база по-нататъшна регулация в структурите на правосъдната власт ", разяснява още Захарова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР