Ситуацията в Мариупол става критична с всеки изминал час. Няма

...
Ситуацията в Мариупол става критична с всеки изминал час. Няма
Коментари Харесай

Арина Митева от Мелитопол: Откраднаха ни живота, откраднаха ни надеждата и имаме само ненавист

Ситуацията в Мариупол става сериозна с всеки минал час. " Няма интерент в Малитопол, сложни са и телефонните връзки. Кметът на града е бил похитен, тъй като не бе склонен с руснаците. Те считат да проведат реферундум, който съгласно жителите ще бъде подправен ", това сподели ръководителят на локално българско сдружение Арина Митева.

Тя съобщи, че доста хора са напуснали Малитопол с началото на военните деййствия, само че в този момент руснаците са създали пропускателни пунктове и никой не може да излезе от града.

" Много са обезпокоени хората от наличието на чеченски бойци, както и от опцията да избухне АЕЦ, която е наоколо, както и от прекъсване на тока ", долави тя в ефира на NOVA NEWS.

Най-много жителите се опасяват от неизвестността. " Откраднаха ни живота, откраднаха ни вярата и имаме единствено злоба, а виждаме, че и съветските бойци са млади момчета и те са уплашени ", показа Арина Митева.

" Нямаме фантазии, не знаем какво ще стане на следващия ден. Голяма вяра имаме в украинската армия ", сподели още тя.

" Страшното е, че и децата привикнаха със звука на гърмежите и стрелбите ", счита Митева.

" Никой в никакъв случай не ни е забранявал да учим български, да развиваме активност, обвързвана с българските ни корени. Имахме независимост, в този момент няма нищо ", заключи тя.

Жителят на Херсон Александр Севастян съобщи, че в Южна Украйна украинците посрещат съветските бойци със викания да си вървят у дома. Няма суматоха измежду популацията на на Украйна, само че терзания има. Хората с българско съзнание в Николаев и селата в близост също се тормозят поради военните дейности.

Хората в Одеса се тормозят, че в случай че падне Николаев те ще бъдат последващи.

Има опашки по бензиностанциите за горива, за хранителни артикули. Не се предлага да се пие вода от водопреносната мрежа, а в случай че това става, да се преварява. Потокът от бежанци на границата сред Украйна и Полша не стопира, идват влакове, които извозват всички искащи да преминат границата.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР