Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира, а

...
Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира, а
Коментари Харесай

Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира

Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се възстановява, а данните все още демонстрират, че няма заплаха от бедствени феномени. Това стана ясно от думите на екоминистъра Росица Карамфилова. Тя дружно с министрите на районно развиване и на земеделието – Иван Шишков и Явор Гечев ревизираха на място ситуацията в Карловско.

Пред публицисти Иван Шишков съобщи, че страната е отпуснала пари за ремонт на пътища, мостове и други уреди като сега общината изготвя плановете, което лишава време.

След като на 26 януари бе оповестено бедствено състояние в Каравелово и Богдан поради нарасналото равнище на водата в реките, които минават през селата, трима министри отидоха да ревизират какво се случва там.

Екоминситърът Росица Карамфилова заключи, че обстановката в Карловско е овладяна.

Карамфилова добави, че екипи на „ Басейнова дирекция “ обикалят по цялото течение на реката, като те ще дежурят и събота и неделя до момента в който се вдигне частичното бедствено състояние.

Регионалният министър Иван Шишков изясни, че страната и локалната власт през цялото време работят дружно. До момента са отпуснати от бюджета 20 милиона лв. за възобновяване на инфраструктурата – пътища и ВиК мрежа. (8,5млн. лева за ремонт на пътища и 12 млн. лева за възобновяване на инфраструктурата, от които 9 млн. лева за нови мостове и уреди и 3 млн. лева за почистване).

По думите му, в случай че плановете са подготвени през февруари и март, то по-късно сезонът е добър за строителство.Шишков разяснява, че е по-добре да има планове и качество, в сравнение с някой да стартира да строи в средата на зимата и след една година да се окаже, че е некачествено.Министърът посочи, че процедурите за възлагане на строителство могат да бъдат облекчени от Народното събрание, а не от служебният кабинет.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов посочи, че не се тормози от апелите за инспекции за разходването на държавни средства и дарения. Той прикани обстановката да не се употребява за предизборна акция.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР