Ситуацията със свободата на медиите и свободата на събирания в

...
Ситуацията със свободата на медиите и свободата на събирания в
Коментари Харесай

“Амнести интернешънъл“: Проблемът с медиите в България се задълбочава

Ситуацията със свободата на медиите и свободата на събирания в България се е влошила през миналата година. Това установи интернационалната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " в годишния си отчет, който бе оповестен в сряда и представен от Българска телеграфна агенция.

Според организацията публицисти, които са разследвали проведената престъпност и корупцията в страната, са били изложени на мощен политически и прокурорски напън под формата на закани и заплашванията.

Комисарят по правата на индивида към Съвета на Европа назова тези дейности " неприемливи " и прикани управляващите да проверяват нападенията, припомня “Амнести интернешънъл “.

Организацията напомня и септемврийския отчет за върховенството на закона в Европейски Съюз, направен от Европейската комисия. В него се показваше сериозна угриженост поради неналичието на бистрота в собствеността на медиите. Докладът отбелязваше, че част от медиите са уязвими за политическо въздействие.

България е на 111-о място всред 180 страни в Индекса за независимост са медиите по света на “Репортери без граници “. Това е последното място измежду страните от Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР