Ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас трайно се подобрява,

...
Ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас трайно се подобрява,
Коментари Харесай

Възобновят се плановите операции

Ситуацията с разпространяването на COVID-19 у нас трайно се усъвършенства, главните трендове към този момент са постоянни и имунизацията против вируса върви при строга организация. Това бе докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно заседание, в което участваха министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб.

"По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място измежду страните от Европейския съюз и на 9-о място по смъртност. Добрите индикатори са в следствие от въвеждането на противоепидемичните ограничения ", осведоми министър Ангелов. Той акцентира, че в границите на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

"Добрите индикатори, които имаме, ни разрешават още веднъж да стартират плановите интервенции. Има толкоз доста хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им ", разпореди министър председателят Борисов на здравния министър.

Министър-председателят изрази признателност към ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен за солидарното систематизиране на имунизациите против COVID-19 сред всички държави-членки на Европейски Съюз. Борисов добави, че имунизацията е от извънредно значение и за справяне с новия вариант на вируса.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски акцентира, че се следи нарастване на искащите българи да се ваксинират, което е методът за справяне с COVID-19. Мутафчийски уточни още, че продължава наклонността за понижаване на броя заболели в лечебните заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР