Ситуацията с мигрантите има потенциал да стане сериозна.Това е въпрос

...
Ситуацията с мигрантите има потенциал да стане сериозна.Това е въпрос
Коментари Харесай

Янев с тревожна прогноза за мигрантите у нас

Ситуацията с мигрантите има капацитет да стане сериозна.

Това е въпрос на разбор и следене на ситуацията на първо място на това какво се случва сега в Афганистан, тъй като обстановката там от позиция на сигурността се изостря и е с капацитет да провокира доста сериозна миграционна вълна. Не можем да предвидим в каква посока ще бъде, само че в един миг тя ще се почувства и на европейските граници

Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в Банско.

„ Мерките, които би трябвало да се вземат, са очевидните – по-добра защита и там, където се появи подобен напън, да има опция да се реагира съответно, хората да бъдат настанявани или при нужда - да бъдат връщани в границите на съществуващите механизми ”, сподели още той.

Янев разгласи също, че дружно с регионалния шеф на Банско са разискали и положението в цялата област във връзка с пожарите. „ В района няма съществени проблеми. Единственият проблем на територията на страната е този, който имаме сега в землището в Югово, където обстановката е овладяна. Надяваме се на следващия ден пожарът да бъде изцяло овладян. В това отношение ситуацията е релативно спокойна ”, уточни той.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР