Ситуацията с коронавируса в Германия е много, много сериозна. Това

...
Ситуацията с коронавируса в Германия е много, много сериозна. Това
Коментари Харесай

Институтът Роберт Кох: Ковид-ситуацията в Германия е много сериозна

Ситуацията с ковид в Германия е " доста, доста сериозна ". Това разгласи шефът на института " Роберт Кох " Лотар Вилер. 17 855 нови инфектирани и 104 умряли са регистрирани за последните 24 часа. По принцип числата, които се оповестяват в неделя са по-малки, защото през уикендите се вършат по-малко проби, само че преди една седмица институтът заяви за 12 196 нови случаи и 68 умряли, което значи, че има увеличение на бройките, написа ДПА.

За последните седем дни репродуктивното число на вируса се е нараснало от 127 на 129,2. Данните от 70 лечебни заведения демонстрират, че за лекуване постъпват от ден на ден младежи и интензивните отделения бързо се пълнят. От началото на пандемията Германия е записала публично близо 3 млн. инфектирани. Смъртните случаи са 78 353.

Дори съветската ваксина против ковид да бъде утвърдена в Европейския съюз , тя ще бъде разполагаем прекомерно късно. Това сподели комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, който управлява политиката за имунизация в Европейската комисия (ЕК).

" Европейската организация по медикаментите (EMA) ще изследва " Спутник V " и ще даде вярна оценка - уверен съм в това ", споделя Бретон в изявление за " Der Spiegel ", представено от БГНЕС. И продължава: " Но утвърждението въобще не значи, че имунизацията може да бъде създадена в задоволителни количества. В естествен случай ще отнеме доста месеци, преди да бъде допустимо да се провежда и започва подобаващото произвеждане. "

По-рано Бретон съобщи, че Европейският съюз не се нуждае от " Спутник V ". На въпрос за опцията да се употребява това лекарство, с цел да се компенсира дефицитът в Европейски Съюз, той сподели, че Европейската комисия не се съмнява в качеството на " Спутник V ", само че знае, че Русия " също има усложнения с производството на тази ваксина ". Коментирайки тези изказвания, съветският президент Владимир Путин акцентира, че Русия не постанова на никого своите препарати, само че сходни изказвания в Европейски Съюз карат човек да мисли, че европейските чиновници пазят ползите на обособени компании, а не на своите съграждани.

Стотици хора излязоха на митинг в Копенхаген в събота вечерта срещу така наречен коронавирусен паспорт, който стартира да работи в Дания при започване на април, предава БГНЕС.

Документът се издава на всички поданици на страната на възраст над 15 години, които към този момент имат ваксина против от COVID-19, дали са отрицателен тест за ковид през последните 72 часа, или са преболедували в интервала сред две и дванадесет седмици преди този момент. Според проектите на правителството притежателите на подобен паспорт могат умерено да посещават кафенета и заведения за хранене, които сервират навън, музеи, галерии и библиотеки. От май коронавирусният паспорт ще разреши да бъдат употребени и други облекчени ограничения, признати против разпространяването на ковид, заяви " Дойче веле ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР