Ситуацията с коронавируса е все по-тежка, което може да принуди

...
Ситуацията с коронавируса е все по-тежка, което може да принуди
Коментари Харесай

Готвят още по-строги мерки за овладяване на заразата

Ситуацията с ковид е все по-тежка, което може да принуди управляващите да наложат още по-строги ограничения. може да се удължи, доста е евентуално и най-малките възпитаници да учат отдалечено.

Мерките ще се стягат, изключително в случай че хората не престават да не съблюдават разпоредбите за маски, отдалеченост и персонална хигиена, предизвести основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по bTV.

Властите могат да изпратят и най-малките възпитаници да учат от у дома – макар мнението на МОН, че при тях това образование не е изключително дейно и основава най-вече компликации. " Ако данните покажат, че е належащо, ще минат на отдалечено образование ", удостовери доцент Кунчев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коронавирусът продължава гневно да настава у нас и покори...

Възможно е в допълнение стягане на ограниченията, без да се стига до цялостно затваряне. Ако нещата вървят по този начин,, разгласи специалистът. За момента тя е в действие до края на ноември.

Доц. Кунчев не е последовател на вечерния час, само че в общини, където болестта се популяризира прекомерно бързо, локалните щабове го постановат. Въпреки наложените по-строги ограничения на национално равнище, страната не е забранила да се работи и на локално равнище.

При цифрите, които доближаваме, явно се постанова ограниченията да важат за цялата страна, както е в цяла Европа. Ако не вземаме в точния момент ограничения,, акцентира основният здравен контрольор.

" Проблемът със смесването на медицина и политика е едно от най-вредните неща в тази ситуация. Заведенията считат, че са нарочени и някой ги мрази; учебните заведения считат, че ги ограничаваме ", разяснява специалистът.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР