Ситуацията с корнавируса към момента е под контрол. Това увери

...
Ситуацията с корнавируса към момента е под контрол. Това увери
Коментари Харесай

Пред затягане на мерките сме. Какво обмислят?

Ситуацията с корнавируса все още е под надзор. Това увери здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг след среща с 28-те РЗИ-та и членовете на Националния действен щаб. Но заяви, че се разискват разновидности за стягане на ограниченията поради новия взрив на болестта в някои области в страната.

" Обсъждахме разновидности, които да предложим на обществото, тъй като има области в които заболеваемостта е 300 на 100 000, а това е границата за стягане на ограниченията ", изясни здравният министър.

В към 8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000 души. Сред тях са Кюстендил, Бургас, София-град и Шумен.

" Мерките, за които мислим, са разнообразни. Като носене на маски навън, въвеждане на по-ранен вечерен час за нощните заведения, ограничение достъпа до моловете и фитнесите и отдалечено образование за учениците. Все още мислим дали тези ограничения да са национални или местни. Оправната точка е да проведем изборите в безвредна среда. Не използвайте сегашната обстановка за политически спекулации, тъй като това е безконтролно, сподели Ангелов. Той прикани хората да са спокойни и рационални и да носят маски.

" Ситуацията наподобява под надзор и би трябвало да остане по този начин оптимално дълго време ", добави той. По думите му следва ново разискване на новите ограничавания с Националния действен щаб и надлежно взимане на дефинитивно решение по предложенията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР