Ситуацията с Covid-19 в България е усложнена заради особеностите на

...
Ситуацията с Covid-19 в България е усложнена заради особеностите на
Коментари Харесай

Доц. Христо Хинков: Топим се по-бързо от снежна топка през март

Ситуацията с Covid-19 в България е усложнена поради особеностите на българския народ и поради особеностите, които глобализацията дава във връзка с информацията, на подправените вести. Това води до затваряне и съмнение от страна на популацията. Това разяснява пред доцент Христо Хинков, шеф на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА).

Една закъсняла акция за разпространение на имунизациите няма да свърши работа. Ние би трябвало да приемем веднъж вечно обстоятелството, че в тази пандемия се топим по-бързо от снежна топка през март. Това не е проблем от в този момент, само че в този момент се задълбочава. Смъртността лишава огромна част от българския народ, това е доста ужасно и няма стрес от страна на популацията, няма реакция... Общностното възприятие на българина е доста закърняло, означи доцент Хинков.

По неговото мнение недоверието към властта се придвижва в посока на съмнение към науката.

" Самото антиваксърско придвижване не е толкоз огромно и в същината си е нещо по-различно, то е ню ейдж (от англ. - New Age - нова ера - б.р.), нов взор към природата, чувство към непринуденост. Няма една медийна политика, която да сервира нещата еднопосочно, а това основава огромен проблем... Нещата във връзка с публичното здраве, на здравните познания на популацията, на неговата просвета са от дълго време изпуснати... Имаме раздрани връзки сред обособените системи, имаме неопитност за такива рискови обстановки, би трябвало незабавно да реформираме системата в изискванията на пандемия. "

Доц. Хинков добави, че в държанието на държавното управление има детайл на суматоха. И разяснява тематиката за дискриминирането: " Има разбъркване на два метода. Епидемиологичен и административен. Първият споделя, че би трябвало да се предпазят рисковите групи, ранимите, секторите, където най-вече може да се популяризира болестта. Вторият споделя, че в случай че се вкарва една мярка, тя би трябвало да е за всички. Смесването на тези два метода довежда до половинчато решение ".

Грешка учебните заведения да бъдат затворени, счита доцент Хинков. И изрази страдание, че " публично здраве " от дълго време е единствено един термин в България.

" Ние имаме вяра на предишния ден, а не на бъдещето, това е огромен проблем на българите. Политическата класа е извънредно недостойна за популацията, което има претенциите да ръководи. И най-светли усеща, и най-тежки проблеми се експлоатират по политически метод. Това е непоносимо ", съобщи дож. Хинков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР