Ситуацията по републиканската пътна мрежа е нормална за зимните условия,

...
Ситуацията по републиканската пътна мрежа е нормална за зимните условия,
Коментари Харесай

Георги Терзийски, АПИ: Снегопочистващи машини по автомагистралите не са се прибирали в пунктовете си от 10 дни

Ситуацията по републиканската пътна мрежа е естествена за зимните условия, които към този момент са налице от 10. Това сподели на брифинг за настоящата пътна конюнктура ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски.

„ През нощта и сутринта имаше значителни снеговалежи по всички автомагистрали. На терен на Автомагистрала „ Хемус “ бяха 46 машини, на Автомагистрала „ Струма “ – 25, на Автомагистрала „ Тракия “ – 45 машини, като в сектора на „ Хемус “ от началото до 55 км са работили 30 машини “, посочи той.

Георги Терзийски акцентира, че снегопочистващи машини по автомагистралите не са се прибирали в пунктовете си от 10 дни. Той означи още, че проходите в България са проходими при зимни условия, като затворен за всички коли остава Троянският проход.

„ Въвеждат се поетапни ограничавания на придвижването за тежкотоварни коли в приходите в областите Смолян и Кърджали, където все още вали изобилен сняг “, означи ръководителят на АПИ.

Той прикани водачите да са виновни и да съблюдават отдалеченост, както и да потеглят на път с готови за зимни условия коли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР