Ситуацията около Huawei и САЩ се успокои малко или много

...
Ситуацията около Huawei и САЩ се успокои малко или много
Коментари Харесай

Директорът на Huawei обяви, че работата върху HongmengOS продължава - задава се нещо голямо

Ситуацията към Huawei и Съединени американски щати се успокои малко или доста в последните дни. Китайската компания ще може да възвърне работата си с Гугъл, Qualcomm, Microsoft и другите американски компании. Вероятно новите смарт телефони на китайците ще употребяват Android, а не личната Hongmeng OS. Това обаче не значи, че работата по операционната система стопира до тук, предават от GSMArena.

Пред френското списание Le Point, създателят и изпълнителен шеф на Huawei, Ren Zhengfei споделя, че създаването на Hongmeng OS (позната и като Ark OS) няма да спре. Работата по операционната система още не е завършила. Тя ще е с 60% по-бърза от Android. Тя ще пребори и MacOS във връзка с скоростта.

Проектът ще стигне мащаб като Fuchsia на Гугъл и WCOS на Microsoft – една операционна система, само че с доста приложения. Според Zhengfei, тя ще е съвместима с печатни платки, комутатори, рутери, смарт телефони и центрове за данни.

„ Системата има закъснение при обработка на данни от под 5 милисекунди. Много добре ще се приспособява за Internet of Things, може да бъде приложена и при самостоятелните коли. Правим тази система, тъй че да може да свърже всички обекти по едно и също време. Така вървим към едно мъдро общество. “, продължава той

Със сигурност Huawei ще си извади много поучения от това, което се случи в последните седмици, тъй като то може да се повтори във всеки един миг. Това е колкото проблем, толкоз и опция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР