Ситуацията, която наблюдавахме преди седмици в завод Азовстал в Мариупол,

...
Ситуацията, която наблюдавахме преди седмици в завод Азовстал в Мариупол,
Коментари Харесай

Завод "Азот" се очертава като нов "Азовстал"

Ситуацията, която наблюдавахме преди седмици в цех " Азовстал " в Мариупол, в този момент се повтаря в цех " Азот " в Северодонецк - там също протичат яростни престрелки сред съветските сили и украинските бранители. В завода има към 500 бойци и най-малко още толкоз мирни жители, които се крият в подземията.

Мирни поданици започнаха да напущат територията на завода, заяви посланикът на ЛНР в Русия Радион Мирошник. Хората напускалипрез две КПП-те, които не се охранявали от украинци. 

Украйна продължава да управлява химическия цех " Азот " в град Северодонецк, където са намерили леговище стотици цивилни, съобщи и шефът на украинската Луганска област Сергий Гайдай, представен от Ройтерс.  " Азот " не е блокиран, боевете се водят по улиците край завода ", заяви по украинската телевизия Гайдай. Той сподели, че чака съветските сили да положат всички старания в опит да завладяват града или през днешния ден, или на следващия ден.

На процедура, кварталите на Северодонецк са завладяни от съветските войски, боевете се водят в промишлената зона край града. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР