Ситуацията е нетипична и личността на премиера е много важна,

...
Ситуацията е нетипична и личността на премиера е много важна,
Коментари Харесай

Служебният премиер с 2 пожелания към Пламен Николов

Ситуацията е нетипична и личността на премиера е доста значима, поисквам триумф на Пламен Николов. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев пред публицисти при визитата си на Илинденския събор в село Гела.

„ Не познавам Пламен Николов. Не съм имал достойнството даже да беседвам с него, без значение че индивидът към този момент е депутат. Пожелавам му триумф. Да има качества и нерви, с цел да бъде в положение да води. Ситуацията е нетипична и личността на премиера е доста значима, поради обстоятелството, че електоралната поддръжка за предстоящ кабинет не е задоволително ясна “, уточни министър председателят.

„ Неговата персона е от изключителна значимост. Дали той е консенсусен и дали ще получи предстоящата поддръжка в Народното събрание, с цел да може да бъде формирано държавно управление. Този консенсус ще предопредели доколко това държавно управление ще бъде дейно и с един задоволително дълъг небосвод, с цел да направи нужните промени, които счита да направи. Ако това не се случи, алтернативата е някакъв тип рецесия, задълбочаване на политическата, а може би и поява на междуинституционална рецесия “, добави Янев.

Очаквам народните представители да намерят нужната мощ и мъдрост, с цел да има устойчиво ръководство, съобщи още служебният министър председател.

„ Моите упования са такива, каквито съм ги изразявал към този момент няколко пъти. Народните представители в Народното събрание да намерят в себе си и между тях онази нужна мощ и мъдрост да създадат и поддържат нужните обединения или групи по ползи – болшинства, тъй че да има едно устойчиво ръководство, което да дава отговор на упованията на българските жители, които желаят смяна, породължаване на промените, които служебното държавно управление стартира.

Не желая да звуча като наставник, който дава цели на едно държавно управление, което занапред би трябвало да си търси поддръжка в Народното събрание от една или друга партия. Приоритетите, които чухме през вчерашния ден от претендента за министър председател, значително повтарят и свършеното от служебното държавно управление. И във връзка с подготовката при неподходящо развиване на Коронавирус рецесията, и във връзка с Плана за въсзстановяване и развиване, нещата са значително свършени. Оттук нататък могат единствено да бъдат продължени “, сподели още министър председателят.

„ По същия метод стоят нещата с пенсиите. В четвъртък ние приехме предложение за смяна на Държавния бюджет, което включва и бюджета на Националното публично обезпечаване. Мисля, че значително основата е положена и при положително предпочитание от Народното събрание тези неща могат да се реализиран в обозримо бъдеще в порядъка на месец – два “, уточни Янев.

На въпрос би трябвало ли хора от служебния кабинет да влязат в състава на последващо държавно управление, Янев съобщи: „ Нека да не се занимаваме със спрягане. Това е въпрос на цели и на диалози сред партиите “.

„ На базата на техните цели, на това, което те считат за значимо, и въз основата на претендента за министър председател - дали е в положение да води и да бъде добър началник, той ще си откри подобаващите хора. Не бих желал да злоупотребявам с никакви имена и по никакъв метод да споделят това би трябвало, или не би трябвало да става. Не мога да разясня кой какво ще прави “, сподели още той.

На въпрос подготвен ли е да поеме още ръководството, в случай че и този парламент не излъчи държавно управление, Янев сподели: „ Нека да забележим Народното събрание да си свърши работата. Когато е ясно, че Народното събрание ще излъчи или не държавно управление, тогава ще разясняваме последващи хипотези “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР