Ситуационният център в МВнР работи 24 часа. Мисията ни е

...
Ситуационният център в МВнР работи 24 часа. Мисията ни е
Коментари Харесай

Лорер посочи най-големия политически въпрос пред България

" Ситуационният център в Министерство на външните работи работи 24 часа. Мисията ни е да осигурим безвреден превоз за български жители от Украйна и за украински жители, които работят за български компании с посланичество там. Процесът е усложнен от бойните дейности и тъй като украинските управляващи са наложили възбрана за мъже сред 16 и 60 години да излизат от страната. Това затруднява фамилиите да вземат решение дали да се разделят ". 

Това сподели пред БНР министър на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. И уточни, че има проведен автобусен превоз, има подготвеност за самолетен подобен през Полша, само че там обстановката е затруднена, има и дипломатическо наличие на границите с Румъния и с Полша. 

" Киев е отвън обсег все още поради разгласен комендантски час. Всички, които са декларирали предпочитание за превоз, са го създали през задачите в Одеса и в Киев. Засега нямаме съществено декларирано предпочитание от огромни маси от хора ". 

В предаването " Неделя 150 " Лорер разяснява, че активите на Централната банка на Русия са неразрешени и това е сериозен удар против съветската стопанска система: 

" И вероятно ще е първата стъпка, която ще стартира да убеждава Русия, че войната, която стартира, няма да може да бъде решена по този метод. Колкото и запаси да има събрани Русия, доста бързо те ще се окажат незадоволителни пред невъзможността да покриват сметките за военната интервенция в Украйна ". 

Той акцентира, че България е солидарна с целия Европейски Съюз и с НАТО в усилието за прекъсване на съветската експанзия по отношение на Украйна и че доставките на газ и петрол са толкоз сериозни за цялата международна стопанска система, за Европа, че те ще са последния дирек, който Европа ще отреже в връзките си с Русия. 

" Единственият съдружник на Русия в Европа - Сърбия, получава своя петрол и газ през тръбопроводи, минаващи през Европа... По-дългосрочната паника е какъв ще е резултатът върху самата Русия и съветския народ от това, което следва да се случи. Икономическата мощност на Съединени американски щати и на Европейски Съюз ще обезпечат надделяването на Украйна над Русия и цялостната мощ на глобите ще се стовари върху съветския народ ". 

По думите на министъра силните спорове консолидират политическите процеси: 

" Ще се веселя, ако спорът в Украйна консолидира европейския континент и нуждата от това той да се разшири, да включи Западните Балкани, тъй че всички ние да станем част от демократичното европейско семейство като контраст на безпорядък и експанзия от непознати страни в европейския континент ". 

Лорер призова всички министри да имат едно и също отношение по тематиката, че това е война и нищо друго и че това е най-големият политически въпрос пред България. 

" Важно е да сме солидарни с Украйна, защото солидарността с нашите съдружници в този момент ще има добър стопански резултат в бъдеще. Колкото по-големи съдружници сме през днешния ден, толкоз по-голямо присъединяване ще имаме на икономическата маса по-късно ". 

По тематиката за бюджета министър Лорер акцентира, че опозицията не има вяра в България, по тази причина насочва и рецензии:

" Всеки, който е правил бизнес в миналото, знае, че в случай че искаш да направиш непокътнат бизнес, би трябвало да инвестираш в него. Опозицията очевидно не има вяра в това, че България може доста повече, по тази причина до момента сме имали бюджет на икономии. Когато не вярваш в нещо, правиш икономии, когато вярваш, инвестираш в него, с цел да се развие. Бюджет 2022 за пръв път е бюджет на растежа. Инвестираме в базови неща, само че това е наследството, което получихме. Не одобряваме рецензиите, че това е инфлационен бюджет ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР