Системата за умно паркиране в синя зона“ Пловдив е внедрена

...
Системата за умно паркиране в синя зона“ Пловдив е внедрена
Коментари Харесай

Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив

Системата за мъдро паркиране в „ синя зона “ Пловдив е внедрена сполучливо, оповестиха на взаимна конференция шефът на Оперативна програма ОКТ Георги Стоилов, представителят на компания „ Тикси “ Николай Недялков и шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ Ненко Калакунов, предава „ Фокус “.
Системата работи от понеделник, като главните процеси по надзор са напълно цифровизирани и към този момент има отчетност на всяко деяние – паркиране, репатриране, заскобяване и така нататък Реално човешкият фактор е редуциран до най-малко, заяви Недялков.
За самите консуматори няма смяна. Плащането с банкови карти и електронни портфейли ще се случи на по-късен стадий, когато паркоматите се приспособяват.
Директорът на „ Паркиране и репатриране “ Ненко Калакунов заяви, че първоначално е бил обезпокоен по какъв начин ще проработи новата система, а главната задача на екипа му е била да не се усети смяната. Устройствата дават опция да се надградят и да завърши носенето на талони по всички страни, само че това е въпрос на финанси и техническо решение.
„ Синята зона “ е съвсем изцяло покрита с паркомати, а сега тече социална поръчка за закупуване на още 15 броя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР