Системата за противовъздушна отбрана С-500 може да унищожи не само

...
Системата за противовъздушна отбрана С-500 може да унищожи не само
Коментари Харесай

TNI: Системата за противовъздушна отбрана С-500 може да унищожи не само самолети пето поколение, но и спътници на ниска орбита

Системата за противовъздушна защита С-500 може да унищожи освен самолети пето потомство, само че и спътници на ниска орбита. Новата система за противовъздушна защита С-500 „ Прометей “ ще разреши на Русия да завоюва войната против НАТО, написа TNI. Тази система е предопределена да унищожава освен самолети от пето потомство, само че и спътници на ниска орбита. Първата партида системи за противовъздушна защита ще бъде доставена на войските през тази година.

Кремъл се надява, че усъвършенстваните ракетни системи земя-въздух (SAM) ще противодействат на западните оръжия, които Киев получава, с цел да укрепи защитата си. Москва ще разчита в огромна степен на своята зенитно-ракетна система S-500 „ Прометей “, която към този момент популяризира като „ палач от пето потомство “. Истинските благоприятни условия на системата остават предмет на спор.

Миналия месец някогашният съветски министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че съветските въоръжени сили ще получат първата партида ракети „ Прометей “ тази година. Според Шойгу оръжията ще бъдат доставени в два разновидността: като системи за противовъздушна защита с огромен обхват и като системи за противоракетна защита. След като украинските сили скоро ще стартират да употребяват американския F-16 Fighting Falcon, Кремъл разчита на прехвалената зенитно-ракетна система, с цел да помогне за противодействието на изтребителите от четвърто потомство.

Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще докара до международна война 22.05.24 16:03 Средната дълготрайност на живота у нас се е нараснала с 1,6 години 22.05.24 15:52 Украински военачалник: Властите в Киев се задоволяват единствено с война – нито победа, нито проваляне ги устройва 22.05.24 15:47 „ Витоша ски “ гръмна: „ Истината за Княжевския въжен превоз – единствено обстоятелства “ 22.05.24 15:26 Писъци, смут и кръв: Какво се случи на борда на самолета, който попадна в голяма турболенция? (ВИДЕО) 22.05.24 15:09

Запознайте се със С-500

Разработката и производството на системата за противовъздушна защита С-500 се прави от концерна „ Алмаз-Антей “. По време на Студената война Съветите използваха зенитно-ракетната система С-200 „ Ангара “ за огромна надморска височина за отбрана против противников бомбардировачи. „ Ангара “ влезе в употреба в средата на 60-те години на предишния век, заменяйки различен локален дизайн, Б-25 Беркут.

След като едвам изстреляха „ Ангара “, Съюз на съветските социалистически републики започнаха да създават още по-усъвършенстван правоприемник: С-300 трябваше да противодейства на напреднали закани като нови западни изтребители от четвърто потомство. Системата за противовъздушна защита С-300 беше последвана от С-400.

И в този момент стигаме до С-500 „ Прометей “, който е предопределен да унищожава освен самолети от пето потомство, само че и спътници на ниска орбита. Подобно на доста съветски оръжия, С-500 се сблъска с редица забавяния. Москва разгласи завършването на стадия на разработка още през 2011 година, само че серийното произвеждане на системата за противовъздушна защита беше отлагано няколко пъти – последно за 2025 година

През 2018 година Русия заяви, че тестванията на С-500 са сложили връх за обхват на поразяване за система за противовъздушна защита. Според държавните медии С-500 е кадърен да поразява цели на разстояние до 500 километра.

Година по-късно съветското министерство на защитата разгласява фрагменти, показващи сполучливото изстрелване на нова система за противоракетна защита, за която се счита, че е С-500 „ Прометей “

След като С-500 влезе в дежурство, Москва най-вероятно ще стартира да го изнася както за Анкара, по този начин и за Пекин. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган към този момент съобщи, че Турция има намерение да създава С-500 взаимно с Русия.

Научете повече за функционалностите и опциите

Според Центъра за стратегически и интернационалните проучвания С-500 може да изстрелва ракети 40N6M с огромен обхват на деяние до 400 километра и прехващачи 77N6 с обхват до 600 километра.

„ Системата включва четири радарни транспортни средства на батарея, в това число 91N6E(M) S-диапазонен радар за разузнаване и целеуказване, 96L6-TsP детектор за цялата надморска височина S-диапазон и 76T6 и 77T6 многорежимни радари за осветление и ориентиране, ”, написа Центърът за стратегически и интернационалните проучвания.

„ Съобщава се, че тази радарна система разрешава на С-500 да открива балистични и въздушни цели на обхвати надлежно до 2000 и 800 км. “

Москва твърди, че нейната нова система „ Прометей “ е единственото оръжие, способно да прихване нейните хиперзвукови ракети „ Кинжал “ X-47M2. „ Кинжал “  има подобен обсег на полета от към 500 километра и оповестена оптималната скорост от Mach 10. „ Кинжалът “ се среща както в стандартна, по този начин и в нуклеарна версия и се счита за един от най-страшните типове оръжия в арсенала на Москва.

Благодарение на декларираната дарба на С-500 да открива и прихваща въздушни цели на разстояние до 600 км, той може да обезврежда входящите закани доста преди те да доближат военни уреди и други основни инфраструктурни обекти. Както е маркирано в списание Army Recognition: „ Освен това, системата С-500 „ Прометей “  съчетава усъвършенствана радарна технология и благоприятни условия за надзор на огъня за безпроблемно разкриване, следене и ангажиране на голям брой цели по едно и също време, в това число стелт самолети и стелт ракети. “

Ако съветската специфична интервенция в Украйна се проточи до 2025 година, тогава включването на системата С-500 „ Прометей “ в арсенала на Москва може да промени хода на спора и да обезпечи на Русия видимо преимущество. Ако смъртоносните системи за противовъздушна защита се показват по този начин, както се хвали Кремъл, тогава даже най-сложните оръжейни системи на Киев ще бъдат в неволя.

Източник – TNI/Превод:SafeNews

 

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР