Системата за оценка на професионалните компетенции MyCompetence вече се използва

...
Системата за оценка на професионалните компетенции MyCompetence вече се използва
Коментари Харесай

Системата за оценка на професионалните компетенции MyCompetence вече се използва от над 30 000 потребители

Системата за оценка на професионалните пълномощия MyCompetence към този момент се употребява от над 30 000 консуматори.

Това е  единствената национална система, която дава стандарти за знанията и уменията, нужни за заемането на над 500 длъжности в 25 стопански бранша, онлайн принадлежности за оценка на пълномощия, разбор и оценка на длъжности, академия с електронни образования и автоматизирана онлайн обработка на информация. Онлайн платформата, която е благосъстоятелност на Министерството на труда и обществената политика, е основана и се поддържа от Българската стопанска камара по план, финансиран по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Основните консуматори на MyCompetence са предприятия, мениджъри и експерти по ръководство на човешките запаси, институции, имащи отношение към пазара на труда, учебни заведения, университети, работещи, центрове за професионално образование, работещи, безработни, студени и възпитаници. В електронната платформа досега са регистрирани 510 предприятия. Направени са 20 032 проби за оценка на компетенциите, близо 13 500 души са се записали за електронни образования.

Най-предпочитани са курсовете „ Ефективно приложение на MS Excel “, „ Лидерство и прочувствена просветеност “ и „ Подбор на личен състав “, сочат статистическите данни от националната осведомителна система. Сред най-търсените са и образованията за дейно ръководство на екипи, цифрова подготвеност на базово равнище.

Най-често провежданите проби за самокритика са за мениджърски пълномощия, прочувствена просветеност, задоволеност и мотивация, обществени и търговски пълномощия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР