Системата на образованието и подготовката на младите хора за пазара

...
Системата на образованието и подготовката на младите хора за пазара
Коментари Харесай

Човешкият капитал - в основата на конкурентната икономика

Системата на образованието и подготовката на младежите за пазара на труда бе главен акцент в полемиките по време на провелата се през днешния ден обичайната годишна среща на Българският конгрес на бизнес водачите с задграничните посланици, упълномощени в София, и висши представители на изпълнителната власт. Образованието и човешкият капитал са в основата на конкурентната стопанска система, подчертаха множеството участници в днешния конгрес. Събитието под надпис „ Хората и просперитът на България ” се състоя под егидата на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и в партньорство с посолството на Израел в София.

В третото издание на самодейността на БФБЛ участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова, ръководителят на БФБЛ Ираван Хира и израелската посланичка в София Н.Пр. Ирит Лилиан. Гости на събитието бяха висши мениджъри на над 30 компании, представители на неправителствения бранш, както и дипломати от над 20 страни. „ За нас в БФБЛ обмяната на интернационален опит по значими и настоящи тематики е от огромно значение, защото откроява модели за стабилно и дълготрайно икономическо развиване и дава своя принос към политиките, които ще доведат до позитивна смяна на средата за работа и живот у нас “, обърна се към гостите ръководителят на Форума Ираван Хира.

В събитието, модерирано от Максим Бехар, член на УС на БФБЛ, интензивно присъединяване взеха топ мениджъри на водещи компании-членове на БФБЛ, които сложиха своите въпроси към представителите на институциите и обрисуваха част от провокациите, които към момента стоят пред страната ни – възстановяване на бизнес средата, понижаване на административната тежест върху бизнеса, въвеждането на електронно държавно управление, дигитализацията на индустриалните процеси, дефицита на работна мощ, самостоятелна правосъдна система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР