Сирия настоя за незабавното изтегляне на всички чуждестранни войски от

...
Сирия настоя за незабавното изтегляне на всички чуждестранни войски от
Коментари Харесай

Дамаск: Всички чужди войници да се махат

Сирия настоя за незабавното евакуиране на всички задгранични войски от нейна територия, като заплаши, че може да вземе ограничения, в случай че те останат, съобщи ТАСС.

" Съединените щати и Турция поддържат нелегално военно наличие в Северна Сирия ", сподели сирийският външен министър Уалид ал Муалем в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации. " Всички задгранични сили, опериращи на наша територия без нашето позволение, са окупационни сили и би трябвало да се изтеглят неотложно. Ако те откажат, то ние имаме право да вземем всички контрамерки, планувани от интернационалното право ", сподели той.

Продължаващата повече от осем години опустошителна революция в Сирия притегли огромен брой военни от чужбина и хиляди задгранични бойци, борещи се за власт. Повечето от територията на страната е още веднъж под контрола на държавните сили. Но бунтовници и екстремисти към момента владеят северозападната провинция Идлиб, а богатият на нефт североизток се държи от кюрдски групи, подкрепяни от Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР