Сиренето и маслото са два продукта, присъстващи в почти всеки

...
Сиренето и маслото са два продукта, присъстващи в почти всеки
Коментари Харесай

Ако искате да премахнете неприятния дъх от маслото или сиренето, направете ето това

Сиренето и маслото са два продукта, присъстващи в съвсем всеки един ледник. Проблемът е в това, че от време на време забравяме за тях и не след дълго, 2 -3 дни по-късно, разбираме, че към този момент имат противен мирис, който ни отблъсква и не ни разрешава да ги консумираме.

Както и сами знаете, за всеки един проблем умната стопанка е намерила решение. Колкото по-богат е вашият боеприпас от хитрини, толкоз по-малко артикули от хладилника ще попадат в кофата с боклуци.
НИКОГА не яжте сирене директно преди за си легнете
За положителния и първокласен сън е значима и косумираната храна преди лягане. Има някои храни, които затрудняват храносмилането и могат да довед...

В редовете по-долу ще ви споделим за един трик, който ще ви помогне елементарно да се справите с вмирисаното сирене и да извършите по този начин, че то още веднъж да е вкусно за похапване.
Как да премахнем неприятния мирис от сиренето или маслото?
Млечните артикули имат способността да всмукват всевъзможни миризми от хладилника. Всъщност това е повода да бързаме да ги похапваме и да не им удължаваме престоя на това място, тъй като другояче рискуваме да ги изхвърлим. За предпочитане е да ги съхранявате в кутия, която ще ги резервира за по-дълго време.
Ако обаче не сте създали това и те към този момент са придобили противен мирис, не бързайте да ги хвърляте. Приложете ето тези хитрини:
• Можете на първо време да поставите изсъхналото сирене, което е поело от неприятните миризми, в съд с кисело мляко, суроватка или прясно мляко. Няколко часа са нужни, с цел да може да омекне още веднъж и да се отърве от неприятния аромат.
Как да настържем сирене и кашкавал, без да полепва по рендето
Често пъти в кухнята ни се постанова да настържем сирене или кашкавал, които да прибавим към някое ядене или салата. За страдание продуктит...

• Ако маслото се е вмирисало и смятате, че то към този момент не е годно за консумация, още веднъж не бързайте да го хвърляте. Почистете няколко моркова и ги забодете в него. След няколко часа ги извадете и ще останете безпределно сюрпризирани от крайния резултат.

• Има още един метод, посредством който можете да спасите маслото. В студена вода разтворете доста малко количество сода за самун. Накиснете в тази течност маслото. След това го изплакнете и от неприятния мирис няма да има и диря.

Следващия път, когато се колебаете дали да изхвърлите млечните артикули от хладилника, се сетете за тези трикове и побързайте да ги приложите. Те в действителност работят. Време е сами да се убедите в това!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР