Синовете на убития саудитски журналист Джамал Хашоги призоваха да им

...
Синовете на убития саудитски журналист Джамал Хашоги призоваха да им
Коментари Харесай

Синовете на Хашоги поискаха да им бъде върнато тялото на баща им, за да го погребат

Синовете на убития саудитски публицист Джамал Хашоги приканиха да им бъде върнато тялото на татко им и споделиха, че желаят да отидат в Саудитска Арабия, с цел да по погребат, съобщи Ройтерс.

Салах и Абдула Хашоги споделиха в изявление за Си Ен Ен, че без тялото на татко им тяхното семейство не може да жалее и да преодолее прочувственото задължение на неговата гибел. "Това не е естествена обстановка, това въобще не е естествена гибел. Сега желаеме само, дружно с другите от фамилията, да го погребем в гробището Ал-Баки в Медина. Говорих по въпроса със саудитските управляващи и се надявам, че това ще се случи скоро ", сподели Салах Хашоги.

На 24 октомври той се е срещнал в Рияд с крал Салман и с престолонаследника, които са изказали съболезнования на него и на другите членове на фамилията. На идващия ден Салах е отпътувал за Вашингтон и изявлението му за Си Ен Ен е първото му обществено изказване от този момент, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Салах Хашоги получил уверения от крал Салман, че убийците на татко му ще бъдат изправени пред съда. "Джамал Хашоги в никакъв случай не е бил отстъпник. Той вярваше в монархията, която пази единството на страната. И вярваше в извършващите се промени ", сподели синът на убития саудитски публицист пред Си Ен Ен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР