Синоптиците очакват в началото на юни да има стабилизиране на

...
Синоптиците очакват в началото на юни да има стабилизиране на
Коментари Харесай

Синоптик: През юни може да тръгнем на море

Синоптиците чакат при започване на юни да има стабилизиране на времето. Валежите ще бъдат единствено към и над планините, а температурите ще се покачат до 25-30 градуса. Това заяви метеорологът Симеон Матев пред Нова телевизия.

„ През юни ще можем да вървим на море. Температурата на водата последователно ще стартира да се покачва и след 15-ти ще можем да вървим на море ", сподели още той.

По думите му предстоят много горещи дни през лятото, а най-топлият месец ще бъде август.

„ Няма нищо по-нормално от това през май, юни и юли да има градушки. Валежите у нас са единствено 50-60% от нормите, които би трябвало да паднат. Ще продължи да вали и през идващите дни “, уточни Матев.

„ В момента времето у нас е толкоз студено, че по нашите планини има снежна завивка. Не е чак такава необичайност да има сняг по това време от годината в планините, само че въпреки всичко сме на прага на лятото и можем да го определим като някакъв тип екзотика “, разяснява още той.

„ В последна сметка времето през месец май ще бъде записано в архивите с безусловно обикновено време без някакви отклонения от нормалното “, уточни още синоптикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР