Сините сливи са богати на минерали, витамини и други важни

...
Сините сливи са богати на минерали, витамини и други важни
Коментари Харесай

Ползи и свойства на сините сливи

Сините сливи са богати на минерали, витамини и други значими за организма субстанции. В 100 грама сливи се съдържат 30 калории, което ги прави подобаващи за хора, които желаят да отслабнат.

Сливите са богати на белтъчини, въглехидрати, потребни влакнини, органични киселини, мед, калций, натрий, фосфор, магнезий, хром, цинк, йод и доста витамини - А, В1, В2, В6, РР, С и Е. Сливите съдържат доста субстанции, които понижават кръвното налягане и укрепват кръвоносните съдове. Те са едни от най-вкусните и сочни плодове. Уверено могат да се мерят с пъпеши, дини, грозде.

Пресните и сушените сини сливи, както и сокът и компотът от сини сливи имат меко разхлабващо деяние и се предлагат при мързеливи вътрешности и запек. Сливите оказват помощ за изхвърлянето на неприятния холестерол от организма.

Сините сливи се предлагат при хипертония и при проблеми с бъбреците. В сливите се съдържат калиеви съединения, които имат диуретично деяние и спомагат за изхвърлянето на непотребната вода и соли.

Полезните свойства на сливите се задействат при заболявания на обмяната на веществата. Калият, който се съдържа в сливите, оказва помощ за по-добрата работа на нашите мускули и на сърце.

Сините сливи се предлагат за повишение на отделянето на стомашен сок и за повишение на вкус. Вкусните сини плодове са доста потребни и при атеросклероза. Сините сливи съдържат кумарини – субстанции, които имат способността да защищават кръвоносните съдове от формиране на тромбове. Кумарините също по този начин спомагат за лечението на тромбози и работят съдоразширяващо.

Сливите се усвояват елементарно от организма, тези плодове спомагат за образуването на кръвни телца, на прочистването на стомаха и са незаменими при болести на жлъчката.

Сливите укрепват черния дроб, спомагат за пречистването на кръвта и за изхвърлянето на отрови от организма. Сушените сини сливи спомагат за намаляването на температурата.

Сливите не се предлагат при диабет, подагра и ревматизъм. Тези плодове могат да се дават на дребни деца, само че с мярка, защото могат да провокират болки в стомаха и стомашно разстройство.

Сливите имат енергизиращи свойства, прогонват умората и напрежението, само че са и допълнение към подобряването на работата на червата. Ето за какво още да ядете сливи по-често.

Най-важните изгоди от сливите

 Сурови сини сливи

Сливите са потребни при желязодефицитна анемия

Сливите съдържат дребни количества асимилируемо органично желязо и постоянната консумация на сливи оказва помощ за лесното асимилиране на желязо от други храни. За асимилиране на желязо се предлагат лекове за месец, с най-малко 300 г сливи дневно, преди главното хранене.

Сливите подтикват паметта

Ежедневната консумация на сливи, минимум три сливи дневно, спомага за елиминирането на повредените кафези, които въздействат върху концентрацията и вниманието. Поради богатото си наличие на антиоксиданти, сливите са натурален асистент за възстановяване на паметта. Яденето на сливи предотвратява сърдечните болести.

Тъй като са с ниско наличие на мазнини и не съдържат наситени мазнини, сливите не съставляват риск за сърцето. Яденето на сливи не покачва холестерола и автоматизирано понижава риска от сърдечен удар. Сливите са богати на витамин С. Сливите са богат източник на витамин С, всеки плод съдържа към 7% от целесъобразния дневен банкет.

Подобряват зрението

Тъй като са богат източник на витамин А и бета-каротин, сливите оказват помощ за възстановяване на зрението и могат да предотвратят макулна недъгавост.

Пазят чревния тракт

Ползи от сливи - серия от потребни съединения от сливи спомагат за регулирането на храносмилателната система и по този метод усъвършенстват болести на чревния тракт.

Полезни при костни болести

 Консумация на сини сливи

Сливите съдържат 8% от целесъобразната дневна доза витамин А и това оказва помощ за възобновяване и напредък на костите. Редовната консумация на сливи ви дава източника на сила, който ви е нужен, с цел да се възстановите по-бързо от удар или акцидент.

Сливите се предлагат за профилактика на ракови тумори. Поради високото наличие на ябълчена киселина, само че и ниското наличие на лимонена киселина, сливите имат интензивно противотуморно свойство и са най-препоръчителните плодове за профилактика на рака.

Както стана ясно, похапването на сливи има доста изгоди. Ако не са ви от най-любимите, или просто не знаете по какъв начин да ги въведете по-интензивно в менюто си, би трябвало да знаете, че сливите отлично подхождат на предписания като:

- Плодов сладкиш със сливи;

- Сладко от сливи;

- Сладък салам;

- Мелби;

- Плодов тарт.

Диета със сини сливи

Както към този момент споменахме, сините сливи имат слабително деяние. Те участват и в доста диети за бързо намаляване. Сега ще ви представим. Диетата със сливи се предлага за тези, които желаят да се насладят на усета и преимуществата на тези сезонни плодове. Бързата тридневна диета е желана от хора, които не желаят да съблюдават продължителна диета, само че желаят да се отърват от непотребните килограми.

Закуска: Кафе, 1 сухар, 50 г сирене, 3 сини сливи

Обяд: 150 г печена пуйка, 4 сини сливи

Следобедна закуска: 3 сини сливи

Вечеря: Омлет от 2 белтъка и 3 сини сливи.

 Печени сини сливи

Това меню се повтаря и през трите дни. Ако се почувствате зле по време на диетата, преустановете я. Също по този начин помнете, че какъв брой по-голямо е тежестта ви, толкоз повече ще свалите през 3 дни. Но при всеки е друго.

Следното се предлага при бързата диета:

- Избягвайте да ядете модифицирани храни с високо наличие на мазнини, сосове и - подправки, които внасят калории;

- Яжте повече плодове и зеленчуци;

- Яжте единствено постно месо или постна риба;

- Яжте млечни артикули с ниско наличие на мазнини;

Опитайте се да ядете въглехидрати на главно хранене единствено денем, а не през нощта;

- Препоръчителното масло за един ден е две супени лъжици;

- Много е значимо да пием 1, 5 до 2 литра вода дневно, с цел да реализираме вярно равнище на хидратация и това ни оказва помощ да се почистим от токсините.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР