Сингапурската компания Broadcom официално обяви, че окончателно се отказва от

...
Сингапурската компания Broadcom официално обяви, че окончателно се отказва от
Коментари Харесай

Broadcom окончателно се отказа от закупуването на Qualcomm

Сингапурската компания Broadcom публично разгласи, че дефинитивно се отхвърля от закупуването на американския производител на чипове Qualcomm.
Като причина за вземането на това решение бе посочена възбраната на договорката от страна на Доналд Тръмп.

В изказването се споделя, че Broadcom е доста разочарована от този резултат и се отхвърля и от опитите си да обезпечи назначението на свои представители в борда на шефовете на Qualcomm.

Да си напомним, че първото предложение на Broadcom за закупуването на Qualcomm бе с рекордната цена от $130 милиарда. Тази оферта бе отхвърлена: Qualcomm сподели, че Broadcom значително са недооценили компанията. Но това не можа да охлади Qualcomm, мениджмънтът на която предложи още по-висока цена. И това предложение не бе признато. Broadcom отново не се отхвърли и назначи нова среща във връзка договорката.

„Broadcom и Qualcomm би трябвало неотложно и вечно да се откажат от тази договорка. Веднага след прекратяването на интервенцията по поглъщането на Qualcomm, Комитетът по задгранични вложения на Съединени американски щати би трябвало да бъде уведомен“ – гласи разпореждането на президента, излязло при започване на седмицата.

Поводът за тази възбрана са опасенията на Тръмп, че закупуването на Qualcomm заплашва националната сигурност на Съединени американски щати.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР