Синдикатите в рафинерията Лукойл-Нефтохим провеждат извънредно заседание, съобщава Нова телевизия.На

...
Синдикатите в рафинерията Лукойл-Нефтохим провеждат извънредно заседание, съобщава Нова телевизия.На
Коментари Харесай

Синдикатите в Лукойл спешно търсят решение при отмяна на деругацията

Синдикатите в рафинерията " Лукойл-Нефтохим " организират изключително съвещание, оповестява Нова телевизия.На него се обсъждакакви дейности да бъдат подхванати при анулация на дерогацията за съветски нефт.

В Координационен съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като единствено на територията на бургаската рафинерия те са 1300. По време на съвещанието, което се организира при закрити врата, би трябвало да бъдат набелязани съответстващи ограничения, с цел да могат всички тези хора да запазят работните си места.

Вчера се появи концепцията и за вероятно блокиране на част от Автомагистрала " Тракия ".

Припомняме, по-рано през днешния ден на брифинг в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че от " Лукойл " са се съгласили да си платят налозите - над 500 млн. лв., които са се пробвали да избегнат, внасяйки промяна в данъчната си декларация.

В събота, часове след изявление на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, Делян Пеевски разгласи, че Движение за права и свободи ще поддържа следващото, трето предложение на ГЕРБ за предварително преустановяване на дерогацията на " Лукойл " и че желае още в понеделник Национална агенция за приходите и Митниците да рапортуват за държанието на компанията.

Парламентът отхвърли за повторно такова предложение за предварително преустановяване в края на септември месец, като държавното управление Денков/Габриел също не го поддържа, защото това може да сътвори трус на пазара.

Вчера финансовият министър Асен Василев попита обаче какво ново в действителност се предлага.

Преди дни финансовият министър Асен Василев разгласи в изявление в западна медия, че държавното управление има информация за опити за продажба на рафинерията от страна на съветската компания " Лукойл ". Информацията бе доказана и от премиера Денков, въпреки и самата компания да отхвърля. От " Лукойл " обаче няколко пъти предизвестиха, че предварителният отвод от съветски нефт може да наруши работата на петролната рафинерия в България и напомни, че има и контрактуван проект за поетапно прекосяване към различни източници на нефт.

Паралелно с информацията за опити за продажба на бургаската рафинерия, президентът Румен Радев разгласи, че една договорка за продажба би се случила на мрачно.

Още преди месец шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов призна, че не открива финансово обвързващ " Лукойл " документ, тъй че да може да се търси предплатено заплащане на налога, както бе оповестено от служебното държавно управление на Гълъб Донев.

Плащането на налози от " Лукойл " е в действителност едно, от март месец 2023 година, на стойност 89 млн. лева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР