Синдикатите в Германия, групите за социална защита и някои леви

...
Синдикатите в Германия, групите за социална защита и някои леви
Коментари Харесай

Германия разделена. Синдикати и бизнес на нокти

Синдикатите в Германия, групите за обществена отбрана и някои леви политици приканват за по-големи нараствания на минималната заплата и задълбочени промени реформи в метода, по който се дефинира тя, съобщи ДПА.

Бизнесът обаче предупреди за опасности от рязкото повишаване на заплатите, потвърждавайки, че огромни промени на минималното заплащане могат да окажат негативно въздействие върху стопанската система.
-->
Дебатът за минималната заплата в Германия се разгорещи по-рано през годината, откакто комисията за минималната заплата в страната предложи почасово покачване от едвам 0,41 евроцента за всяка от идните две години – макар високата инфлация.

Решението разгневи синдикатите и обществените организации, които настойчиво упорстваха за по-значително нарастване, само че бяха " победени " при гласуването от бизнес водачи и самостоятелния ръководител на комисията.

Годишно нарастване с едвам 0,41 евроцента през идната година " е пестник в лицето на милиони чиновници с ниски заплати ", съобщи неотдавна пред ДПА председателката на авторитетната правозащитна група Фау Де Ка (VDK) Верена Бентеле.

Германия вкара законово регламентирана минимална заплата едвам през 2015 година, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР