Синдикати и работодатели отново са разделени и това заплашва стабилността

...
Синдикати и работодатели отново са разделени и това заплашва стабилността
Коментари Харесай

Бизнес и синдикати в остра схватка за бюджета, къде е проблемът

Синдикати и работодатели още веднъж са разграничени и това заплашва стабилността на бюджета, който бе препоръчан от финансовия министър Асен Василев и разискван през вчерашния ден от Националния съвет за тристранно съдействие.

Според Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България добре е, че дефицитът ще е 3% и че не се трансформира данъчната политика. Данъчната политика е добра и разрешава да се вършат вложения, посочи той пред Българска национална телевизия.
-->
По негови думи 4,5 милиарда лв. са средствата в държавните сдружения. Много спекулации се вършат, счита Велев. С над милиард лв. се усилват разноските за прехрана. Има дефицит на човешки запас, сподели той.

Бизнесменът означи, че България е страната с най-голям растеж на работната заплата в Европейски Съюз за предходната година. 18% е растежът на заплатите за предходната година. 5,5 милиарда лв. помощи за всички са раздадени на калпак, акцентира Васил Велев.

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " обаче е обезпокоена, че в бюджета няма заложена политика за повишение приходите на българските жители. Управляващите нямат предпочитание да актуализират минималната работна заплата, счита тя.

Григорова е срещу изземването на 100% от дивидента на държавните сдружения. През 2022 година хората с минимална работна заплата са изгубили 25% от покупателната си дарба, съгласно синдикалистката.

Съгласни сме на по-висок недостиг, акцентира тя и се разгласи срещу обедняването на българския народ. Печалбите в частния бранш не са поради внедрени нововъведения. 200 милиона лв. ни коства пониженото Данък добавена стойност за фитнеси и заведения за хранене, напомни Григорова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР