Синдикатът на таксиметровите шофьори се срещна с главния прокурор Иван

...
Синдикатът на таксиметровите шофьори се срещна с главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Синдикатът на таксиметровите шофьори се срещна с главния прокурор

Синдикатът на таксиметровите водачи се срещна с основния прокурор Иван Гешев.  След гибелта на техен сътрудник при спор на пътя те упорстват за законови промени и безвредни условия на труд, оповестява Българска национална телевизия.

Обсъдени са ограничения, които могат да покачат сигурността на техния труд, в това число казусът с нерегламентираните транспорти и са се разбрали за взаимни дейности и начинания.

Колеги на таксиметровия водач: Ударен е, до момента в който е седял на седалката и е бил на работното си място

" Конкретният случай, който обсъдихме, той е следствие от доста неща. Ние обсъдихме систематичния проблем, който провокира такива последици и по какъв метод може да сме си взаимно потребни, с цел да ограничим и решим тези проблеми, с цел да няма гибел по пътя, без значение дали е за български жители, които работят като таксиметрови водачи или е за някои други български жители и последното, което ще кажа, което поеха като ангажимент сътрудниците и от градската прокуратура - ще създадем вероятното и невъзможното да има правдивост ", съобщи основният прокурор Иван Гешев.

" Ние от своя страна готвим закон за изменение и допълнение на Закона за автомобилните транспорти в частта на нерегламентираните транспорти, веднъж вечно да бъдат премахнати по аналог със Закона за хазарта, както бяха премахнати нерегламентираните залози, по този начин желаеме това да се случи и с нерагламентираните транспорти, които ни тормозят. Можем да сме си потребни, като нашите начинания в законодателен аспект ги предоставим тук и те със своя потенциал ги обработят, с цел да може да се плануват нататък ", добави Кирил Ризов, почетен ръководител на " Съюз Такси ".

От Софийската градска прокуратура оповестиха детайлности към гибелта на 34-годишния таксиметров водач. След повдигането на обвиняване 23-годишният мъж е дал пояснения пред прокурор, пред проверяващите в качеството си на обвинен. Установени са пострадвания по тялото му и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Тя ще откри какви тъкмо са тези пострадвания и по какъв метод са нанесени. Все още не са подготвени резултатите от съдебномедицинската експертиза на умрелия, която е назначена в първия ден на случая на 8 октомври.

Софийската градска прокуратура е упълномощила на вътрешното министерство да откри дали има камери освен в региона на случая, само че и по посока на придвижване на колите. Разпитани са 17 очевидци, като се търсят още лица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР