Синдикатът на МВР се оплака в позиция във Фейсбук от

...
Синдикатът на МВР се оплака в позиция във Фейсбук от
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР се оплака: Тормозят и уволняват служители на затвори заради протест

Синдикатът на Министерство на вътрешните работи се оплака в позиция във Facebook от тормоз над чиновници в пандизите и уволненение поради митинг на 12 май тази година. „ На 29 август 2023 година в Република България – член на Европейския съюз с искания да е правова страна – е уволнен държавен чиновник, чието „ нарушение “ се състои в практикуване на конституционното му право на кротичък митинг. Емил Велков, ръководител на Софийската организация на Синдиката на чиновниците в пандизите в България, е уволнен дисциплинарно със заповед на шефа на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ към Министерство на правораздаването поради присъединяване си в организирането и провеждането на протестни дейности на ССЗБ в София на 12 май 2023 година. Други десетки членове на ССЗБ са станали обект на тормоз от страна на управлението на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ по отношение на присъединяване им в тези протестни дейности “, пишат от синдиката.
„ Управителният съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е надълбоко смутен от този административен произвол, осъжда го изрично –доколкото по този метод се слагат под въпрос не резултатите, а самото битие на обществен разговор в Министерството на правораздаването – и чака неотложно, ясно и недвусмислено мнение на министъра на правораздаването по проблема. Заедно с това УС на СФСМВР декларира цялостната си поддръжка за всички законосъобразни ограничения, които ще бъдат подхванати по този мотив от ССЗБ и приканва членовете на Федерацията да се включат интензивно в проведения от ССЗБ на 6 октомври от 11:00 часа пред постройката на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “, се споделя още в позицията.
Оказва се, че Емил Велков е нарушил разрешеното място за митинг, което е било тротоара и е слязал на пътното платно като даже е подканил сътрудниците си. Пред OFFNews от Министерство на правосъдието декларират, че след привършване на мероприятието, на електронната поща на ГДИН е постъпила тъжба от жител, която касае нарушаване на публичния ред от страна на чиновници на дирекцията.
Нарушението се показва в блокиране на придвижването на бул. „ Ген. Н. Столетов “ № 21, с което е възпрепятствано свободното напредване на жителите по време на мероприятието.
От страна на ГДИН е осъществена инспекция, която открива, че мл. контрольор Емил Велков непозволено е напуснал работното си място и е подхванал самоинициативни дейности, като е подканил сътрудниците си да слязат на пътното платно. Образувано е дисциплинарно произвеждане. При осъществяването на инспекцията са взети пояснения от чиновници, участвали на мероприятието, като някои от тях декларират, че са били подведени от Емил Велков и не са знаели, че нямат право да слизат на пътното платно.
В направеното предложение на дисциплинарната комисия е взето поради още, че Емил Велков неведнъж е наказван като чиновник на ГДИН, в това число е бил понижаван в служба. Последното му наказване е за изчезнало оръжие, което му се води на доклад, до момента в който е бил на служба оръжейник.
В умозаключение декларирам, че управлението на ГДИН както през годините, по този начин и към този миг, оказва съпричастност към активността на ССЗБ, ориентирана към възстановяване на изискванията на труд и почтено заплащане на чиновниците. Водещото в дейностите на дирекцията остава спазване и съблюдаване на законовите правила и правила “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР