Синдикалните организации КТ Подкрепа и КНСБ във Вазовски машиностроителни заводи

...
Синдикалните организации КТ Подкрепа и КНСБ във Вазовски машиностроителни заводи
Коментари Харесай

Синдикатите във ВМЗ-Сопот искат спешна среща с Нинова

Синдикалните организации КТ " Подкрепа " и КНСБ във " Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ) ЕАД - Сопот упорстват за незабавна среща с вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова.

В адресирано до нея писмо, публикувано и до медиите, се показва, че организациите имат информация от свои членове за липса на материали за главното произвеждане.

Според тях няма изясненост за бъдеща доставка. Това ще докара ВМЗ до неспособност да извършва договорите си, а оттова и до вдишване на неустойки, разясняват от синдикатите.

Темата съгласно тях е част главната им задача - опазване на работните места и постоянното приемане на почтени трудови хонорари.

От организациите упорстват за среща, на която да се обсъдят зародилите проблеми във „ ВМЗ “ ЕАД. В противоположен случай за следващ път ще вземем нужните ограничения за опазване на нашия цех, като водещо сдружение в оръжейната промишленост на България, декларират синдикатите.

Те са безапелационни, че дейностите им нямат никакви политически претекстове, а са единствено и само в отбрана ползите на колектива на ВМЗ.

На 28 юни Корнелия Нинова представи пред публицисти докладна бележка от към този момент някогашния изпълнителен шеф на ВЗМ-Сопот до Съвета на шефовете на сдружението, от която оказва се, че България не е изнасяла оръжие за Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР