Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна
Коментари Харесай

Служителите в МВР готвят протести, настояват за 10% увеличение на заплатите

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) упорства за смяна в направения бюджет за 2023 година посредством приемане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството.

Това показват от синдикалната федерация в своя позиция.

Управителният съвет на СФСМВР афишира протестна подготвеност и приканва членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли, без спиране осъществяването на служебните отговорности, като тяхното осъществяване ще се състои преди започване на работните смени или в обедната отмора.

СФСМВР стартира и подготовка за народен митинг в София на дата сред първо и второ четене на плана, в случай че той остане в същия тип.

Ето и целия текст на позицията:

СФСМВР не схваща претекстовете на Министъра на финансите и не може да одобри параметрите заложени в плана за Закона за бюджет на Република България - 2023 година, в който не се планува нарастване на главните заплати на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Решението на финансовият министър не кореспондира с акцентите в предизборната акция и непрестанно споменаваната грижа за сигурността на жителите.

Предложеният бюджет не се стреми да стимулира чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които са единствените ангажирани с явно продължаващата тежка мигрантска рецесия и обезпечаване на идните следващи избори и защитата на публичния ред преди и по време на провеждането им.

Разчетите на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници, което натоварва в допълнение работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение, неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми.

Предложението на финансовия министър внезапно контрастира с визираните от партиите планове за усъвършенствания в органите за сигурност.

С поддръжката, дадена от Министерски съвет на по този начин оферти бюджет, ставаме очевидци на следващата подигравка със чиновниците в Министерство на вътрешните работи и съществено подценяване освен на тяхната работа, само че и на риска, на който са подложени. Само за 2022 година 7 служители на реда изгубиха живота си, изпълнявайки служебните си отговорности.

СФСМВР изрично НЕ приема сходно надменно отношение, което за следващ път демотивира работещите в Министерство на вътрешните работи.

СФСМВР упорства за смяна в по този начин направения бюджет посредством приемане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството, като се надява да се намерят виновни народни представители от парламентарните партии и обединения, които да внесат съответното предложение при разглеждането на плана в отрасловата комисия и пленарно съвещание в Народно събрание.

УС на СФСМВР афишира протестна подготвеност, приканва членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли, без спиране осъществяването на служебните отговорности, като тяхното осъществяване ще се състои преди започване на работните смени или в обедната отмора.

СФСМВР стартира и подготовка за народен митинг в гр. София на дата сред първо и второ четене на плана, в случай че той остане в същия тип.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР