Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) заявява категорично, че

...
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) заявява категорично, че
Коментари Харесай

Позиция на синдикатите на МВР: Нямаме доверие на избраният за министър Калин Стоянов

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) декларира изрично, че няма да даде заем на доверие на определеният за министър на вътрешните работи – Калин Стоянов. Най-малкото, поради това, че би било обидно, след дългия му престой в системата на Министерство на вътрешните работи да се чака, че не е осведомен с проблемите в нея.

Подобно на доста други ведомства в България досега то се ръководи непрозрачно, без визия и политическо предпочитание за смяна, а работещите в Министерството са заложници на настъпилото безвремие и безпорядък вследствие на царящото безредие. В последните 3 години СФСМВР организира повече от 30 срещи с представители на политически партии и обединения, които бяха част от 46-то, 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание. По време на тези срещи беше показана визията за устойчива смяна в Министерство на вътрешните работи, която да подсигурява почтени условия на труд за чиновниците и качество на доставяната услуга за жителите. Предложенията на СФСМВР бяха подкрепени от всички представители на политическите партии, само че за жалост към сегашния миг освен няма нито един изпълнен ангажимент, само че не бяха извършени и срещи и съвещания с представители на Федерацията от политическото управление на ведомството.

Повече от две години Министерство на вътрешните работи се ръководи от политически фигури, на които се постанова СФСМВР да изяснява какво съставляват общественият разговор и мир, каква е ролята на синдикатите и смисъла на термина „ обществени сътрудници “. За страдание, макар положените старания от Федерацията и към сегашния миг в Министерството общественият разговор е неефикасен, обществените сътрудници –неглижирани, а чиновниците и техните права – пренебрегвани
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР