Синът на виден активист е осъден за щурмуването на Капитолия и нахлуването в сградата на Сената при бунта на 6 януари

...
Синът на виден консервативен активист е осъден по обвинения, че
Коментари Харесай

Синът на виден консервативен активист е осъден по обвинения, че е щурмувал Капитолия на 6 януари 2021 г., бит в прозорец, преследва полицай, нахлува в Сената и помага на тълпа да попречи на удостоверяването на победата на президентските избори на демократа Джо Байдън.

Лео Брент Бозел IV, 44, от Палмира, Пенсилвания, беше признат за виновен Петък по 10 обвинения, включително пет углавни престъпления, след процес, решен от федерален съдия, според Министерството на правосъдието.

Бащата на Бозел е Брент Бозел III, който основава Media Research Center, Parents Television Council и други консервативни медийни организации.

САЩ. Окръжният съдия Джон Бейтс изслуша показанията без съдебни заседатели, преди да осъди Бозел по обвинения, включително възпрепятстване на съвместната сесия на Конгреса на 6 януари, свикана за удостоверяване на гласуването на Електоралната колегия, което Байдън спечели над тогавашния президент Доналд Тръмп, републиканец.

Бозел е „основен принос за хаоса, разрушението и възпрепятстването на Капитолия на 6 януари 2021 г.“, заявиха прокурорите в досъдебно производство.

Съдията трябва да осъди Бозел на 9 януари.

Адвокатът на Бозел, Уилям Шипли-младши, не отговори веднага на имейл с искане за коментар в събота.

Прокурорите казаха, че преди бунта Бозел е помогнал за планирането и координирането събития във Вашингтон в подкрепа на движението на Тръмп „Спрете кражбата“. Те казаха, че след митинга на Тръмп близо до Белия дом на 6 януари, Бозел тръгна към Капитолия и се присъедини към тълпа, за да пробие полицейска линия. Той разби прозорец до вратата на Сенатското крило, създавайки входна точка за стотици бунтовници, според прокурорите.

След като се изкачи през разбития прозорец, Бозел се присъедини към други бунтовници в преследването на служител на полицията на Капитолия, Юджийн Гудман, нагоре по стълбище към зона, където други служители се изправиха срещу групата.

По-късно Бозел беше заснет на видео как влиза в офиса на тогавашния председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, D-Калифорния. Изглеждаше, че е имал нещо в ръката си, когато си тръгваше, казаха прокурорите.

Влизайки в галерията на Сената, Бозел премести камера C-SPAN към земята, за да не може да запише бунтовници, които претърсват залата на живо видео емисия. Той също така прекара няколко минути в Сената.

Бозел броди из Капитолия близо час, достигайки повече от дузина различни части на сградата и преминавайки през най-малко седем полицейски вериги, преди полицията да го ескортира , казаха прокурорите.

В досъдебно дело, адвокатът на Бозел отрече, че Бозел е помогнал да се преодолее полицейска линия или да е участвал в каквото и да е насилие срещу полицията.

„Всъщност видео доказателствата ще покажат че г-н Бозел е подпомагал по някакъв малък начин служители на правоприлагащите органи, за които е смятал, че могат да бъдат подпомогнати от неговата помощ,” пише Шипли. от място на място, наблюдавайки събитията, както се случиха.“

Бозел беше арестуван през февруари 2021 г. Доносник от ФБР, който идентифицира Бозел, го разпозна отчасти по суичъра „Hershey Christian Academy“, който носеше на ян. 6.

Повече от 1100 души са обвинени във федерални престъпления, свързани с бунтовете в Капитолия. Над 650 от тях са се признали за виновни. Приблизително 140 други бяха осъдени от съдии или съдебни заседатели след процеси във Вашингтон.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР