Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, не

...
Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, не
Коментари Харесай

Пълен обрат със сина на Байдън, какво се случи

Синът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - Хънтър, не се призна за отговорен по обвиняванията в укриване на налози и владеене на оръжие, оповестиха международните организации. Съдийката в Делауеър Мариeлън Норейка, която бе назначена от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, разгласи, че има потребност от повече време да преразгледа неговото по-ранно съглашение с федералните прокурори, по силата на което той можеше да избегне присъда по делото, обвързвано с оръжието, прецизира Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Както към този момент беше обявено, съгласно изказванията на прокурори Хънтър не е платил налози върху приходи от над 1,5 милиона $ през 2017 година и 2018 година, макар че е дължал над 100 000 $. В настрана дело той е упрекнат и в нелегално владеене на огнестрелно оръжие, до момента в който е в положение на взаимозависимост и използва следено вещество, което е закононарушение в Съединени американски щати.
-->
Синът на Джо Байдън беше сключил договорка с федералните прокурори в щата Делауеър за авансово отклоняване от правосъден развой по това обвиняване. По силата на тази договорка Хънтър възнамеряваше да се признае за отговорен по обвиняванията в укриване на налози. В подобен случай въпросът с оръжието - притежаваният в продължение на 11 дни през 2018 година " Колт Кобра.38 Спешъл ", щеше да бъде изтрито от досието му.

Въпросното съглашение обаче отпадна, тъй като федералната съдийка по делото му изрази терзание от формулировката на тази част от договорката, която позволяваше на Байдън да избегне присъда по упоменатото настрана обвиняване, обвързвано с оръжието, гласи обява на кореспондент на " Блумбърг " в обществената мрежа " Екс " (досега известна като " Туитър " ). " Момчета, мисля, че има смисъл да ви накарам да говорите повече ", са думите ѝ към юристите на Хънтър Байдън, представени от Асошиейтед прес.

Съдийката даде на отбраната на Хънтър Байдън и на федералните прокурори период от 30 дни да ѝ дадат пояснение за какво би трябвало да одобри първичното извънсъдебно съглашение.

По информация на Си Ен Ен, представена от Ройтерс, Хънтър Байдън и федералните прокурори към този момент са стигнали до ново извънсъдебно съглашение по делото за укриване на налози, в което има по-малко благоприятни условия за отбягване на присъда по друго дело против него.

Според версията на Си Ен Ен първото съглашение се е провалило поради случай от друго естество - течащото следствие против Хънтър Байдън за нарушаване на закона за регистрация на задграничните субекти.

Според новата договорка, в която има по-малко благоприятни условия за отбягване на присъда, прокурорите могат да подведат под отговорност Байдън-младши по обвинявания, разнообразни от тези, по които е подписана тя.

Междувременно говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че президентът Джо Байдън и брачната половинка му Джил обичат своя наследник Хънт и го поддържат в опита му да построи отначало живота си, съобщи Ройтерс. От години републиканците упрекват Хънтър Байдън, че е употребявал политическата власт на татко си за персонална полза в покупко-продажбите си в Украйна и Китай, напомня организацията. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР