Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван,

...
Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван,
Коментари Харесай

Брутален арест за кметския син Белишки

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван, е бил брутално задържан. Във видео, оповестено от неговия татко във Фейсбук, се вижда по какъв начин Иван е притискан с главата към асфалта от служители на реда от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, а очевидци на бруталните подиуми са съпругата му и нейният дядо.

Това е разказал пред OFFNews бащата на пострадалия. На клипа се вижда по какъв начин двама мъже - цивилни чиновници на полицията, са бутнали на земята мъжа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на арестувания, а другият гледа часовника си - какъв брой време ще издържи притиснат към асфалта.

Минути откакто видеото се популяризира мълниеносно в обществената мрежа, то бе изтрито.

Случката се е разиграла във вторник, 26 април, в кюстендилското село Ломница, където Иван Белишки бил дружно със брачната половинка си на посетители у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени за инспекция от кола без обозначителни знаци.

Според описа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът, а само казали имената си. Не са посочили полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет, който твърди, че служителите на реда са работили по неизвестен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у който намерили джобен нож.

Семейството ни е подложено на закани от година и половина. Аз също получавам закани за разпра на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и макар че съм подал сигнал и до „ Вътрешна сигурност “, никой не проверява тези закани, разяснява Белишки.

Той допуска, че синът му Иван е обект на полицейско гонене след случката в столицата, когато възпламени съветското знаме.

По случая в кюстендилското село Ломница има формирано досъдебно произвеждане. Иван Белишки сега е в ареста, защото се е държал нападателно с органите на реда, бяха сбити от Министерство на вътрешните работи.

Името на Иван Белишки няколко пъти се появява в щриминалните летописи. В началото на юли 2019-а  той бе арестуван за противозаконна търговия с културни полезности. През 2020 година се замеси в скандал за паркиране, последван от побой, а предходната година стана участник в злополука. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР