Символичен жест - първата изява на новия американски посланик, след

...
Символичен жест - първата изява на новия американски посланик, след
Коментари Харесай

Първа изява: Новият американски посланик се преклони пред Н езнайния воин в София

Символичен жест - първата изява на новия американски дипломат, откакто връчи акредитивните си писма на президента Радев, беше да сервира цветя на Паметника на Незнайния боец в София, оповестиха от посолството на Съединени американски щати в България. Оттам разгласиха и фотоси на Кенет Мертен пред монумента.

" Първото нещо, което направи дипломат Кенет Мертен в България, откакто връчи акредитивните си писма, беше да сервира цветя на Паметника на Незнайния боец в София и да уважи паметта на починалите бойци и техните фамилии. Съединените щати и България споделят богата история и не престават да работят дружно в името на сигурността и стабилността в района като другари, сътрудници и съдружници в НАТО. Вдъхновени сме от смелостта и отдадеността на тези, живели преди нас, и сме признателни на всички военнослужещи в днешно време ", написаха на страницата на американското посолство в България.

На 7 март Кенет Мертен връчи акредитивните си писма на президента Руман Радев. " По време на първата си среща с президента дипломат Мертен изрази своята благодарност за топлото посрещане в България и желанието си да продължи да уголемява тясното партньорство сред нашите две страни. Посланикът акцентира, че Съединени американски щати и България са другари, сътрудници и съдружници и че държавното управление на Съединени американски щати е решено да работи с всички българи за задълбочаването на това историческо 120-годишно партньорство и за построяването на нашите споделени сигурност и разцвет ", гласеше известието на американското посолство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР