Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. Завършва

...
Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. Завършва
Коментари Харесай

ПП МИР: Предлагаме национален консенсус около пет приоритета


Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 година Завършва в Техническия университет – София и е инженер-магистър по " Индустриален мениджмънт ". Завършил е " Академия за обществена политика " на Института за обществена интеграция и има добита спомагателна професионална подготовка по " Управленски умения ". Специализирал е " Политически мениджмънт " в Българското учебно заведение за политика към Нов български университет. Има над 17 години управнически опит като управител и началник на планове. През 2015 година е определен за общински консултант в София и в мандат 2015-2019 година е един от най-активните общински съветници в столицата. Учредител и ръководител на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие). Кандидат за депутат и лидер на листата на партия МИР в 23-ти многомандатен изборен регион в София.

Г-н Славчев, МИР се дефинира като партия на новото потомство в българската политика и партия на специалистите. С какво действително се отличавате от останалите партии?

Идеология на партия МИР радикално се разграничава от всички останали политически партии. Тя е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща построяването на такова общество, в което тези две висши полезности са действително обезпечени за всеки български жител. От партия МИР считаме, че единствено уравновесеното и по едно и също време деяние на двата структуроопределящите правилото за независимост и правдивост могат да решат главните проблеми в българското общество. Това може да се реализира единствено посредством промени в Конституцията и законите, посредством нова управническа конструкция, посредством издигане ролята на етиката в връзките, както и посредством въвеждането на социално-пазарното стопанство като основа на българската стопанска система. Неговата същина се състои от сливане на правилото на независимост на пазарите с правилото за обществено равнене и правилото на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Това е потвърден немски модел с регулиращата макро-икономическа роля на страната, който е направил знамение, вдигайки стопански, обществено и индустриално Германия на крайници след нейния провал по време на и след Втората международна война. Социално-пазарното стопанство е единствената съответна на условията на актуалното българско общество и стопанство опция българската стопанска система да стане работеща и ефикасна. Най-общо казано концепцията е всеки трудолюбив българин да бъде благосъстоятелен, т.е. почтено битие на всеки. Реализацията на всички тези наши оферти ще основат същинска междинна класа в България и по образеца на Германия ще трансфорат България в мощна обществена и индустриална страна. Така няма да има обществени напрежения, митинги, войни, ще има независимост и правдивост и неповторим баланс сред тях. Тоест партия МИР предлага радикално друг модел и метод на правене на политика, където експертността, моралът, инициативността и родолюбието са водещи и основополагащи.

- Кои са главните цели на партия МИР?

- Крайно време е публичният интерес да застане над персоналния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно по тази причина партия МИР предлага народен консенсус и обединяване към пет целта, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната рецесия и ще създадат българския народ проспериращ и благополучен. Петте целта са преди всичко работеща и ефикасна стопанска система, на второ място излизане от демографската рецесия и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички естествени дадености на България в областта на туризма, селското стопанство и логистиката. Четвъртият приоритет е промяна в правосъдната система и административна промяна посредством въвеждането на електронното държавно управление. Петият приоритет, който партия МИР предлага, е уравновесена външна политика.

- Какво за вас значи уравновесена външна политика и по какъв начин България може да я реализира?

- България може да пази националния си интерес единствено в случай че стои на равни дистанции от всички огромни сили, т.е. в случай че има уравновесена външна политика. Ако си представим външната политика на България като равностранен триъгълник, в чиито ъгли стоят Брюксел, Вашингтон и Москва, то България би трябвало да стои постоянно по средата и да не съкратява или отдалечава дистанцията от нито една от страните. Това на процедура е уравновесената външна политика и действителна отбрана на националния интерес на България. За да имаме уравновесена външна политика, е наложително и то в незабавен порядък да се възстановяват връзките сред България и Руската Федерация.

Преди няколко дни се срещнахте в посланика на Руската Федерация в България. Какво обсъдихте по време на срещата с госпожа Елеонора Митрофанова?

На първо място обсъдихме нуждата от бързото нормализиране на връзките сред България и Русия включително и възобновяване на пълноценната работа на дипломатическите задачи на двете страни. На второ място обсъдихме опциите за превъзмогване на газовата и енергийната рецесия в България, тъй като в случай че не се вземат незабавни ограничения, страната ни ще бъде изправена пред сериозна обществена и икономическа рецесия. Националният интерес на България е българите да не останат на студено и мрачно тази зима и да могат да си разрешат и платят сметките за ток и отопление. Единственият метод това да стане е неотложно да бъдат възобновени доставките на природен газ от „ Газпром “. В противоположен случай рискуваме българските жители да изживеят най-тежката зима от началото на прехода, а българският бизнес всеобщо да банкрутира. За нас от партия МИР е значимо с изключение на да се обезпечат нужните количества природен газ, то те да бъдат на налични и търпими за българите и бизнеса цени. Именно по тази причина приканвам за националноотговорно и държавническо държание по тематиката и българските жители и политици да не се поддават на операциите, свързани с доставките на газ. Пред дипломат Митрофанова подчертах, че една от главните цели и дела на партия МИР е България и Черноморският район да станат Зона на мира. Споделих също по този начин мнението, че войната, както и всяка рецесия са съществено тестване за всеки един политик, общественик и човек, само че че съм уверен, че с разговор и дипломация България и Русия доста скоро ще си върнат взаимното почитание, доброжелателност и конструктивизъм, трансформирайки тези връзки в натурален мост сред Европа и Азия. Именно това ще способства и за превръщането на България и Черноморския район в Зона на мира и благоденствието.



Видимо не одобрявахте дейностите на ръководството на Кирил Петков, а от дълго време критикувате и ръководството на ГЕРБ и Бойко Борисов. С какви сътрудници обаче бихте работили Вие? Какви дела и с кого са в положение да Ви обединят?

Случващото се в България през последните 32 години потвърди, че по този начин нареченият политически хайлайф няма качества, морал, чест, обикновено възприятие за правдивост. Също по този начин липсват предпочитание и политическа воля да се вземат решение проблемите на българските жители и България да бъде естествена европейска и разрастваща се страна. През тези 32 години очакванията на хората останаха излъгани и всички си задаваме въпроса – а в този момент накъде? Според нас от партия МИР най-важното нещо в този момент е българските жители да бъдем единни. За нас единството на нацията е изискването, без което няма по какъв начин да спрем деградацията и да просперираме. Това изискване е изпълнимо единствено тогава, когато всички ние възприемем единни етични правила в общуването между тях и пожелаваме от страната да съблюдава тези правила в връзките с всички жители. Българите желаят и жадуват да има правдивост, да имат сигурна работа и приходи, желаят да живеят и да отгледат децата и внуците си в родината. Каузата на партия МИР е да сбъдне тази българска фантазия. Именно по тази причина всекидневно сплотяваме експертен, професионален и честен капацитет към партия МИР и съм уверен, че тази експертна и морална платформа доста скоро ще сплоти към себе си огромна част от българите. България няма повече време за губене и опити. България има потребност от водачество, честно, работещо, можещо и намерено ръководство. Политиката и ръководството не са образователен полигон. Време е за нов модел на развиване и дейни цивилен дейности. Партньори на партия МИР са всички почтени, мислещи, дейни и морални българи, с които ще се обединим и ще върнем нормалността в страната. Именно по тази причина партия МИР подава ръка на всеки, който е угрижен за морала, интелекта и развиването на българската нация и за това приканвам всички български жители както в България, по този начин и отвън нея, да се включат и допринесат персонално със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската страна. Българската история е потвърдила, че единствено когато е обединен българския народ съумява и това е и идеята на партия МИР – „ Един за всички, дружно за България “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР