Симеон НИКОЛОВВ началото на прехода в МВнР навлязоха много случайни

...
Симеон НИКОЛОВВ началото на прехода в МВнР навлязоха много случайни
Коментари Харесай

Кариерни дипломати

Симеон НИКОЛОВ
В началото на прехода в Министерство на външните работи навлязоха доста инцидентни хора с подкрепи от разнообразни политически партии. Спомням си, че в посолството ни се появи един юноша, който без нито ден стаж в Министерство на външните работи още на първото заседание с ръководителя на дипломатическата задача се оплака, че той като " политически консултант " трябвало да получава списание " Ойленшпигел ", само че то отивало при Николов. Шефът, едвам сдържайки усмивката си, запита: " Да не би да имате поради " Дер Шпигел "? " Просто беше сбъркал сатиричното издание със сериозното политическо такова. След броени дни телефонистката помоли да ме свърже с локална гражданка, тъй като новият " сътрудник " отказал да отговори на същата дали България е република или монархия и какво ръководство има в София. След месец ме отзоваха, само че от сътрудниците " отпускари " разбрах, че новият " сътрудник " се заключвал в стаята с бутилка алкохол, а единственият документ през годината, изпратен до София, бе пъстър с неточности съвсем на всеки втори ред.
Спомних си тези неща, тъй като тези дни чета в пресата, че въпросният " посланик " ще бъде изпратен за " общоприет консул " в една западноевропейска страна. Ето по този начин се основават " кариерни дипломати ". А способни младежи, приключили " Международни връзки ", включитено в чужбина, отидоха в частния бранш.
Защо ли да се учудваме, като и в други  държавни ведомства кариерното развиване е още поЦбързо: манекенка ще ръководи 1 милиарда лв. във фонд " Земеделие "! Клета България! Ще се оправим ли в миналото или ще ни оправят?
Facebook style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР