Силното индивидуално потребление в най-голямото европейско стопанство е основният двигател

...
Силното индивидуално потребление в най-голямото европейско стопанство е основният двигател
Коментари Харесай

Германските домакинства с основен принос за по-бързия растеж

Силното самостоятелно ползване в най-голямото европейско стопанство е главният мотор на по-бързото от плануваното възобновяване през второто тримесечие. Брутният вътрешен продукт на Германия се е нараснал с 1.6% в интервала април-юни при първични оценки за 1.5% растеж, заяви на 24 август статистическата работа на страната. Най-голям принос за подема имат разноските на семействата, които са скочили с 3.2%, мощната фискална поддръжка и растящите финансови вложения.  

Тези фактори слагат немското стопанство в перспективната позиция да доближи предкризисните си нива през идните няколко месеца, по оценка на Бундесбанк. Германските централни банкери обаче предизвестяват, че пораждат и рискове за икономическата вероятност, което значи, че подемът няма да е чак толкоз мощен колкото са били първичните упования.   

Производителите водят невиждана борба с дефицита на първични материали и с други пробиви по снабдителните вериги. Растящият брой на инфектираните с новите разновидности на ковид съставляват спомагателна опасност, макар че държавното управление се пробва да предотврати възобновяването на карантините за бизнеса и за публичните събирания и услуги. 

" Напрежението във веригите за доставки се е трансформирало в по-голяма опасност за стопанската система в сравнение с Коронавирус ", показва Карстен Бржески - икономист в " Ай Ен Джи ". Той добавя, че " настоящето състояние допуска, че тези проблеми могат да продължат да съществуват безпроблемно до края на годината, с което евентуално да лимитират растежа ". 

През юни Бунедсабнк предвижда 3.7% нарастване на Брутният вътрешен продукт на Германия през 2021-а. Икономисти, интервюирани от организация " Блумбърг " през август, плануват 3.2% стопански напредък през тази година.  

Публикуваните при започване на седмицата данни за показателя, следящ интензивността на бизнеса, демонстрират закъснение в частния отрасъл през този месец, като секторът на услугите е поел ролята на главен мотор на подема. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР