Силният натиск върху интензивните отделения намалява, както и този върху

...
Силният натиск върху интензивните отделения намалява, както и този върху
Коментари Харесай

Силният натиск върху интензивните отделения намалява |

Силният напън върху интензивните отделения понижава, както и този върху лечебните заведения. Надявам се, че нашата система ще се оправи без непозната помощ. Това каза по Българска национална телевизия шефът на НЗОК проф. Петко Салчев, в коментар за задействания механизъм за гражданска отбрана на ЕС заради пандемията.

По думите му финансите на лечебните заведения са в доста положително положение.

" Болниците не лекуват COVID-19 за своя сметка. Непрекъснато се вършат инспекции за осъществяването на рутинната активност на лечебните заведения, по тази причина по какъв начин се разходват парите в лечебните заведения. Ние превеждаме към лечебните заведения това, което са декларирали ", добави проф. Петко Салчев.

Според него няма източване на Здравната каса.

" Контролните органи, когато е належащо, глобяват. До края на годината всички средства, които са по бюджета на НЗОК, ще бъдат предоставени на лечебните заведения, дори и запасът, който авансово беше разпределен ", добави проф. Петко Салчев.

По думите му предстоят диалози с Министерството на финансите за бюджета на НЗОК за идната година, само че той няма да бъде по-нисък от тазгодишния.

В коментар за възможното повишение на здравните осигуровки той съобщи: " Не бих посъветвал да бъдат вдигнати ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР